Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
        Cinekid 2022
      t/m 21 oktober
Kinderen, Kunst en cultuur

CINEKID FESTIVAL (3-14)

Technologische snufjes, games en avontuurlijke kinderfilms.

Kijk hier de mooiste films en series, ga zelf op ontdekking in het MediaLab en steek zelf je handen uit de mou...

Lees verder
12:00 - 17:00
7.50

Kijk hier de mooiste films en series, ga zelf op ontdekking in het MediaLab en steek zelf je handen uit de mouwen bij de workshops/masterclass.

Houd vast wat ruimte vrij in jouw agenda tijdens de herfstvakantie. En kom naar de 36ste editie van Cinekid Festival bij Concordia!

Films en series
Bij Cinekid Festival raak je niet uitgekeken! Met de allernieuwste films en series voor iedereen duik je in de meest bijzondere en avontuurlijke werelden. Droom weg met de mooiste verhalen. Concordia vertoont deze herfstvakantie maar liefst 13 verschillende topfilms voor kinderen van verschillende leeftijden, van 3 tot 14 jaar. KNOR, dit jaar winnaar van het Gouden Kalf voor de beste film, ontbreekt natuurlijk niet. Nachtwoud, winnaar van de Cinekid jeugdprijs 2021 wordt ook vertoond, evenals good old Pluk van de Petteflet. Kijk voor een overzicht van alle films op de website.

Het MediaLab
Kom mee op ontdekkingstocht in het Cinekid MediaLab! Duik in de wereld van de vetste virtuele games, krankzinnige (digitale) kunstwerken en magische media-installaties. Of steek zelf de handen uit de mouwen en vertel je eigen verhaal bij een van de super creatieve workshops! In het MediaLab kunnen kinderen zich eindeloos vermaken met onder andere workshops Programmeren met Lego (voor 7+) en Robotica (6+), het maken van een animatie van je eigen tekening (4+) of schilderen met je neus (3+). Een overzicht van alle MediaLab workshops en belevingen vind je op de website.

Over Cinekid
Cinekid brengt alle kinderen in Nederland in aanraking met het rijkste aanbod van filmproducties. Cinekid wil verwonderen, vermaken, verbinden en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers. Om dit te bereiken presenteert, produceert, leert en communiceert Cinekid met, door en over film en bewegend beeld in een taal die kinderen bereikt. Daarnaast is Cinekid het platform dat gericht is op (internationale) kinderfilmproducties om daarmee het aanbod en de kwaliteit van de filmproducties te vergroten en de industrie te verbinden. Onder de noemer Cinekid Inclusief worden door middel van een jaarlijks scholenprogramma kinderen met verschillende achtergronden en uit alle lagen van de bevolking bereikt. Onder dit uitgebreide programma vallen ook de intensieve samenwerkingen met asielzoekerscentra en weekendscholen, zodat alle kinderen in Nederland met Cinekid in aanraking kunnen komen.


Wanneer

ma 17 okt. 2022 t/m vr 21 okt. 2022 t/m 21 oktober

Prijzen
Los ticket Film óf Medialab€ 7.50
Combiticket Film én Medialab€ 12.50
Locatie

Concordia Langestraat

Langestraat 56

7511HC Enschede

+31 53 4300999

Website evenement

[email protected]

Bekijk het programma

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Langestraat
Langestraat 56
7511HC Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245