Kinderen
Kunst & cultuur
Innovatief & creatief

Kijk hier de mooiste films en series, ga zelf op ontdekking in het MediaLab en steek zelf je handen uit de mouwen bij de workshops/masterclass.

Houd vast wat ruimte vrij in jouw agenda tijdens de herfstvakantie. En kom naar de 37ste editie van Cinekid Festival bij Concordia!

Het thema van Cinekid Festival 2023 is "Is dit echt?". Dit thema is geïnspireerd door de groeiende invloed van AI op verschillende gebieden. Als festival voor media en film en met een sterke focus op verhalen vertellen, verkennen ze samen met kinderen de impact van AI op media, film, beeldtaal, storytelling, interactie en creatie.

Cinekid Festival Enschede 2023

Bij Cinekid Festival raak je niet uitgekeken! Met de allernieuwste films en series voor iedereen duik je in de meest bijzondere en avontuurlijke werelden. Droom weg met de mooiste verhalen. De films draaien van 22 tot en met 29 oktober.

 • De films zijn:
 • Rosa - de Kleine Bloemenfee 4+
 • Jippie No More 8+
 • Stoere Frans en de gestolen juwelen 6+
 • Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit 8+
 • Saïd & Anna 4+
 • Dancing Queen 8+
 • Klara´s Gekke Treinavontuur 6+
 • Disney Shorts - 100 Jaar Disney 6+
 • Zeevonk 10+
 • De Allerbeste Korte Films Uit Nederland 6+

Kom mee op ontdekkingstocht in het Cinekid MediaLab! Duik in de wereld van de vetste virtuele games, krankzinnige (digitale) kunstwerken en magische media-installaties. Of steek zelf de handen uit de mouwen en vertel je eigen verhaal bij een van de super creatieve workshops!

Dit jaar staat er onder andere in het MediaLab:

DIY DISCO CLUB (7+) – Cinekid

Wegens groot succes vorig jaar, nog een keer de DIY DISCO CLUB. Het beproefde collectief Nou&Herkauw neemt de Medialab bezoeker mee naar een bruisend digitaal dansfeest. Eerst tekenen, of knippen en plakken de deelnemers van deze workshop hun eigen poppetjes. Die worden gefotografeerd en ingescand, waarna ze klaar zijn voor de digitale dansvloer. Nu kunnen ze hun beste dansmoves laten zien.

Zodra je klaar bent met de poppetjes worden ze gefotografeerd en omgezet in 3D- figuren. Ze belanden in een online game, die oogt als digitale dansvloer. Je kan zo je poppetje bij de hand nemen en het laten dansen met de poppetjes die door anderen zijn gemaakt.

Traffic Jam (7+) – Cinekid

In deze VR-wereld zonder stoplichten is het aan jou om het verkeer te regelen. Stap op de kruispunten en zorg dat iedereen aan de beurt komt om over te steken. Dit spel zit vol met ongeduldige auto’s, bussen en voetgangers, maar ook met monsters, (on)natuurlijke rampen, boze automobilisten en wespen!
bekijk de trailer:

Daarbij is ook net als voorgaande jaren de theatermakerij van de partij. Die gaan dit jaar naast animeren ook veel acteren

Maak je eigen (fake) nieuwsbericht voor de greenscreen en waan je in een echte tv studio, doe mee met een workshop camera acteren waarbij we aan de slag gaan met een filmscène uit 1 van de geprogrammeerde films, maak animaties in de blackboxes die zijn ingericht als een skatepark, een theater en de ruimte. Verander jezelf in een stripfiguur. Én kom erachter hoe een regisseur in een tv studio regisseert.

Ze nemen mee:
-Een hele gave nieuwe installatie die ervoor zorgt dat jij je een regisseur op de filmset voelt.
-Greenscreens
-Een acteerkoffer vol met filmtrucs (hoe barst je bijvoorbeeld in tranen uit of hoe schrik je zo echt mogelijk ergens van)
-Een animatielab met de ingerichte animatie blackboxes en andere installaties

Komen jullie ook?


De locatie

Concordia Langestraat Langestraat 56 7511HC Enschede Bekijk locatie Route naar locatie