Studenten
Kunst & cultuur

Huize Enschede laat het ware studentenleven zien door de ogen van bewoners van echte studentenhuizen in Enschede. Van het roze verven van 'concurrerende' huizen, tot kleinere incidenten en anekdotes.

Na de tragedie op het oud en nieuwfeest (seizoen 1) en de escalatie tijdens het ouwelullendiner (seizoen 2) wordt Huize Enschede niet meer bewoond. Bijna vijf jaar gaat voorbij tot de oudbewoners een brief van Tom Essink (Jelmer de Groot) ontvangen. Ze moeten terugkomen naar Huize Enschede, binnen drie dagen, zodat ze er zijn op de dag dat het precies vijf jaar geleden is dat die rampavond plaatsvond.

Floor van Heek (Lara Roozemond), Rosalie Meester (Willianne Liemborg), Maurits Ariëns (Danny Westerweel), Steven ter Braak (Valentijn Benard) en zelfs Alfons de Smet (Sweder de Sitter) komen aan in wat ooit hun thuis was. Mysterie omhult de reünie, onopgeloste zaken uit het verleden zetten de spanningen op scherp en er zijn cantusliederen in de verte te horen.

Alleen de ‘Knorrenheks’ Dagmar Duvall (Laurien van Rijswijk) heeft antwoorden, maar ook ontrafelt zij een heel nieuw mysterie; want waar is Tom?

De locatie

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede Wenninkgaarde 40-42 7511 PH Enschede Bekijk locatie Route naar locatie

Parkeren

Irenegarage Van Lochemstraat, Binnensingelgebied 9 7511 EG Enschede Route naar parkeerplek