Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Large 505c25a3bc130 1024x575 1063 1531401874 35hszl7050
Kunst en cultuur, Evenement

TWENTSE LANDDAG

Het is weer tijd voor een bruisende ontmoeting tussen stad en platteland.

Een driejaarlijks evenement in het Ledeboerpark.

Lees verder
11:00 - 17:00
Gratis

Een driejaarlijks evenement in het Ledeboerpark.

Het is weer tijd voor een bruisende ontmoeting tussen stad en platteland gecombineerd met cultuur in het Ledeboerpark, de Twentse Landdag! Bezoekers kunnen tijdens deze editie genieten van landelijke, culinaire en culturele activiteiten in een prachtige, groene omgeving.

Om de drie jaar wordt hier namelijk de Twentse Landdag georganiseerd. Onder het motto: “Stad ontmoet platteland” presenteren agrarische- en plattelandsorganisaties zich met o.a. veekeuringen, marktpresentaties, educatieve activiteiten, streekproducten en vele doe- en kijkdemonstraties. Het hoofdthema van de Twentse Landdag 2018 is: Energiek Platteland.

Energie heeft vele aspecten: het zit in voedsel, je hebt het nodig voor sporten, en het kan op vele manieren worden opgewekt. Er is op de Twentse Landdag speciaal aandacht voor een actueel onderwerp: energietransitie; de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen. Op het “Energieveld” laten lokale energie coöperaties zien hoe zij groene energie produceren en verspreiden en presenteren zij hun plannen voor de toekomst. Sportaal biedt gelegenheid voor diverse sporten, er is een podium voor zang, dans en muziek, de melkveehouderijbedrijven presenteren zich en natuurlijk ontbreekt de veekeuring dit jaar ook niet. Bovendien komt er een geheimzinnige gast op bezoek…..

Wanneer

Prijzen
EntreeGratis
Contact

Abraham Ledeboerpark

Hengelosestraat 325

7521 AD Enschede

053-461 71 47

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Abraham Ledeboerpark
Hengelosestraat 325
7521 AD Enschede