Plan je route naar het startpunt

Deze populaire route leidt je langs de prachtigste landgoederen en door de mooie Twentse natuur. Ook fiets je een stukje door de stad. In Enschede staan namelijk een aantal boerderijen die tegenwoordig dienst doen als horecalocatie of kinderboerderij. Genoeg te ontdekken voor een heerlijke fietsmiddag.

Startpunt

Bezoekerscentrum Lammerinkswönner

Het Lammerinkswönner is een natuureducatief bezoekerscentrum in een Twents ‘lös hoes’. Een 'lös hoes' is een Twentse boerderij waar de mensen samen met het vee in één ruimte leefden. Tegenwoordig worden hier tentoonstellingen aangeboden op het gebied van duurzaamheidseducatie voor kinderen.

Besucherzentrum Lammerinkswönner im Abraham Ledeboerpark in Enschede - Uit in Enschede

Tijdens deze fietsroute kom je niet alleen langs de mooiste Enschedese boerderijen, maar fiets je ook langs prachtige landgoederen, gezellige horecagelegenheden, kinderboerderijen en langs Wissinks Möl. Wil je tijdens het fietsen even de lunchen ga dan naar Van Doorn & Doorn of neem een thee met taartje bij Theetuin Ik & Mijn Moeder.

Molen Wissinks Möl Enschede - Uit in Enschede
Landgoed de Helmer Enschede - Uit in Enschede
Bauernhof Groot Brunink Enschede - Uit in Enschede
Wissinks Möl, Landgoed de Helmer, Hof Groot Brunink

Voor pannenkoekenmeel of tarwemeel (voor lekker brood of volkorenkoek) kun je bij de molen terecht. Op woensdag en zaterdag is de molen geopend. Er zijn dan molenaars en gastheren/vrouwen aanwezig om uitleg te geven en de koffie met een broodje staat klaar. Zeker de moeite waard om even te kijken! Bekijk de website.

Eindpunt

Kinderboerderij Noord

De laatste boerderij is Kinderboerderij Noord. Deze traditionele Saksische boerderij van begin 20e eeuw werd in de jaren 70 omgebouwd tot een plek waar kinderen volop kennis kunnen maken met dieren en gewassen. Met name het voeren van dieren is populair. Voer kan verkregen worden bij de beheerder en kippen, eenden, geiten, ezels en schapen zijn er dol op.

Kinderboerderij Noord Enschede - Uit in Enschede

Bekijk de online route complete route of download het GPX bestand. Veel fietsplezier.