Creatief en innovatief

Technologie en creativiteit zijn naadloos verwerkt in de kunstzinnige underground scene in Enschede. Deze vooruitstrevende, alternatieve en creatieve locaties zijn verspreid over de stad. Ze zijn niet bekend bij het grote publiek, waardoor je soms misschien even moet zoeken naar een toffe undergroundplek die goed bij je past. Maar het is het waard!

Tankstation Cultureel Vulpunt aan de Deurningerstraat in Enschede. - Uit in Enschede

Kunst kunst kunst

Creatieve broedplaatsen

Bij kunstplatform Tankstation aan de Deurningerstraat vind je een samenspel van kunst, cultuur, educatie en wetenschap. Er zijn wekelijks vegetarische diners waar je bij kunt aanschuiven, maar ook lezingen, exposities, jam sessies en filmavonden staan op het programma.

Studio Complex en Hangarrrrrr zijn naast elkaar gevestigd in twee hangars aan de Getfertsingel. In deze creatieve broedplaatsen vind je open ateliers voor kunstenaars, maar er worden ook culturele evenementen, concerten en expo's gehouden.

 - Uit in Enschede

Oase aan

creativiteit & muziek

Ken je Spacebar Enschede al? Bij deze creatieve broedplaats duik je in het underground nachtleven. Waar je geniet van elektro- en technomuziek van regionaal talent. Nog zo'n toffe plek is Sickhoes, in de oude Twentse boerderij van het Rijksmuseum Twenthe. Waar kunst, games, films en muziek samen komen. Een plek voor creatieve denkers en nieuwe talenten. Laad jezelf op in de creatieve omgeving van het Laadperron. Kom een speciaal biertje drinken, geniet van het grote zonnige terras óf speel een potje jeu de boules.