Creatief en innovatief

Technologie en creativiteit zijn naadloos verwerkt in de kunstzinnige underground scene in Enschede. Deze vooruitstrevende, alternatieve en creatieve locaties zijn verspreid over de stad. Ze zijn niet bekend bij het grote publiek, waardoor je soms misschien even moet zoeken naar een toffe undergroundplek die goed bij je past. Maar het is het waard!

Tankstation Cultureel Vulpunt aan de Deurningerstraat in Enschede. - Uit in Enschede

Kunst kunst kunst

Creatieve broedplaatsen

Bij kunstplatform Tankstation aan de Deurningerstraat vind je een samenspel van kunst, cultuur, educatie en wetenschap. Er zijn wekelijks vegetarische diners waar je bij kunt aanschuiven, maar ook lezingen, exposities, jam sessies en filmavonden staan op het programma.

Studio Complex en Hangarrrrrr zijn naast elkaar gevestigd in twee hangars aan de Getfertsingel. In deze creatieve broedplaatsen vind je open ateliers voor kunstenaars, maar er worden ook culturele evenementen, concerten en expo's gehouden.

WARP Technopolis in Enschede - Uit in Enschede

Kunst en tech

Warp Technopolis

Ken je WARP Technopolis al? Bij deze Enschedese broedplaats komen kunst, technologie, kennis, innovatie en experiment samen. WARP is gelegen aan het Stationsplein, midden in de stad. Binnen WARP kun je, voor een duik in het underground nachtleven terecht bij de Spacebar op de begane grond. Op de eerste verdieping vind je Sickhouse, waar je een drankje kunt drinken op het Paradise Terrace met uitzicht op het Stationsplein. En wist je dat je je 's nachts ook kunt onderdompelen in creatieve technologie en grensverleggende kunst in het Museum of the Future?