Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Bo Verhoef 2 - Enschede PromotieGeschreven door
Social Media & Content Marketeer Bo Verhoef

Alle markten bij jou thuis

Leestijd 2-3 min

De warenmarkten in Enschede zijn misschien wel aangepast of afgelast, maar deze marktkramen gaan gewoon door!

Tijdens de intelligente lockdown van begin 2020 ontstonden er veel lokale initiatieven in Enschede om lokale ondernemers in de stad te steunen. Deze blog is geschreven tijdens de lockdown en is sinds 1 juni j.l. niet meer geüpdatet.

Jouw wekelijkse bezoekje aan de Enschedese warenmarkt(en) zit er helaas even niet in. Maar de marktondernemers van Enschede zorgen er graag voor dat jij nog steeds kunt genieten van hun mooie producten. Ik zet alle marktinitiatieven hieronder voor je op een rijtje.

Updates markt Enschede

Op dinsdag en zaterdag is er weer een kleine markt op H.J. van Heekplein in Enschede. Daarnaast staan er ook enkele marktkramen op en rondom het Ei van Ko/Van Loenshof. Houd altijd 1,5 meter afstand tot elkaar en volg de aanwijzingen van het verkooppersoneel en toezichthouders op. Kom alleen voor gerichte aankopen naar de binnenstad, kom zo veel mogelijk alleen en blijf niet langer dan noodzakelijk is. Maak er dus geen (gezins)uitje van. Deze extra markten worden goed in de gaten gehouden.

Bekijk hier de plattegrond van de dinsdagmarkt.

Bekijk hier de plattegrond van de zaterdagmarkt.

Wil of kun je niet naar de markt komen? Hieronder vind je alle marktinitiatieven!

Markt Enschede

Groenten en fruit

LuitenFruit

De marktkoopmannen en vrouwen van LuitenFruit zorgen ervoor dat jij ook deze weken nog allerlei producten kunt blijven kopen. Hoe? Elke zaterdag organiseren zij een heuse Drive in door hun pakhuis. Dit betekent dat jij op zaterdag tussen 09:00-16:00 uur met jouw auto door hun pakhuis kunt rijden (zonder contact uiteraard). Jouw bestelling wordt hier opgenomen en gelijk klaargemaakt. De bestelling wordt achter in de auto gezet en je kunt naar huis! Lees hier meer over de Drive in.

Pascal Voerman

Het team van Pascal Voerman groente en fruit heeft een speciale markthal ingericht aan de Kanaalstraat 325. Van 9.00 tot 15.00 ben je van harte welkom. Er zijn speciale aanbiedingen, zodat je voor een mooi prijsje aan je dosis vitamines komt. Neem dan gelijk ook een doosje eieren mee.

Voor andere vragen kun je ze bereiken via [email protected] of via 06-51999243.

Huusken groenten en fruit

De marktkoopmannen en vrouwen van Huusken staan elke zaterdag op het H.J. van Heekplein. Ze bezorgen deze weken graag jouw favoriete groenten en fruit aan de deur. Bestellen kan telefonisch op zaterdag tot 12:00 uur en dan wordt het ‘s middags bezorgd. Bestellen kan via 06-53384225.

Groentebroertjes gebr. van Gemert

Ook de Groentebroertjes laten hun klanten niet in de kou staan, groente en fruit zijn immers zeer noodzakelijk in deze tijden. De komende weken kun je elke zaterdag van 8.00 tot 15.00 bij hun bedrijf aan de Lenteweg 92a terecht voor je verse boodschappen. Of mail je bestelling vast naar [email protected], dan kan het alvast worden klaargezet.

Fruithandel Appeltje

Fruithandel Appeltje biedt de mogelijkheid om niet alleen heerlijke appels, maar ook aardappelen, groenten en ander fruit op een ander adres te halen. Kom op zaterdag tussen 10.00 en 15.00 naar hun loods aan de Reulver 92 en vul je versvoorraad aan. Of bestel via hun webshop.

Erwin van Asselt Groente & Fruit

Deze marktkraam vind je elke zaterdag ook op het H.J. van Heekplein. Ze bieden nu de mogelijkheid om groenten en fruit te bestellen via 06-51201814 (het liefst via WhatsApp). Vermeld daarbij je naam, adres en een tijdstip wanneer je de bestelling het liefst zou willen ontvangen. Bij het bezorgen kun je pinnen.

De Groot AGF

De mannen en vrouwen van de Groot AGF staan elke dinsdag en zaterdag op de markt in Enschede. Ook zij hebben een mogelijkheid tot het ophalen van groente- en fruitpakketten bij hun pakhuis aan de Lenteweg 98. Deze pakketten kun je ook laten bezorgen. Geef je bestelling door op 06-22212674, dan word je bestelling op zaterdag bezorgd. Kijk voor meer informatie op hun Facebookpagina.

Groenten en fruit markt Enschede

Zuivelproducten

Kaashandel Westerhof

Kaas en zuivel van Westerhof hoeven ook niet te ontbreken in je koelkast. Plaats je bestelling (van min. 10 euro) bij voorkeur via WhatsApp op 06-51604247 of via mail [email protected].

Westerhof Kaasspecialist

Roy staat elke zaterdag met zijn kraam in Enschede. Wil jij graag een lekker stuk kaas thuis hebben? Dan brengen ze het bij jou thuis! Bestel voor vrijdag 16:00 uur en je hebt je bestelling zaterdag binnen. Alle stukken kaas worden vacuüm verpakt. Als de kaas in de vacuümverpakking zit, is de kaas nog 2 maanden lang houdbaar. Bestellen kan via [email protected] of via 06-22371683.

Boomkamp Kaasspecialist

Boomkamp Kaasspecialist is gespecialiseerd in Texelse kaas. Om je stuk heerlijke verse kaas niet te hoeven missen is er een bezorgservice opgezet met gratis bezorging. Ook delicatessen voor de kaas- of borrelplank zitten in het assortiment van Boomkamp. App of bel 06-27193083 of mail naar Jasmijn Boomkamp en je bestelling komt eraan.

Zuivelproducten markt Enschede

Vlees en vis

Slagerij Aalvink

Slagerij Aalvink staat normaal gesproken ook op de zaterdagmarkt in Enschede. Via de webshop kun je nog vlees bestellen. Ze bezorgen het vlees uiteraard gekoeld bij je aan de deur.

Vishandel M. Zeefat

De viskraam van Zeefat vind je normaal gesproken elke donderdag in Enschede Zuid. Zij bieden nu de mogelijkheid om toch alle gezonde viswaren in huis te halen. Bestellen kan via 0624292321 (het liefst via WhatsApp). Vermeld daarbij je naam, adres en een tijdstip wanneer je de bestelling het liefst zou willen ontvangen. Bij het bezorgen kun je pinnen.

De Viszaak

Trek in een visje thuis? Bij de Viszaak kun je heerlijke vis bestellen en dit wordt vervolgens bij je thuisbezorgd. Bekijk het menu op hun Facebookpagina en bel je bestelling door via 06-40005474.

Vlees en vis markt Enschede

Brood en koeken

Puur Brood Enschede

Deze marktkraam biedt iedere zaterdag ovenverse desembroden aan. Ook hebben ze een groot assortiment haverspeltkoeken en andere lekkernijen. Neem contact met ze op via hun Facebookpagina of bel naar 06-16474919. Als je zaterdag voor 12 uur bestelt, dan zorgen ze ervoor dat de bestelling zaterdagmiddag wordt afgeleverd!

Stroopwafels XXL

De mensen van Stroopwafel XXL bakken heerlijke, verse stroopwafels en bezorgen deze graag bij je thuis in Enschede en Hengelo. Naast stroopwafels in verschillende soorten en maten verkopen ze ook hakhoning in diverse smaken. Neem contact op met Stroopwafels XXL en geef je bestelling door!

Brood markt Enschede

Delicatessen

Pinna Delicatessen

Op zaterdag even langs de kraam van Pinna voor heerlijke tapas kan de komende weken niet. Maar geen nood, de winkel aan de Chrysantstraat op Stokhorst is gewoon geopend. De winkel ligt vol met tapas zoals olijven, gevulde pepers, pittige roomkaas, gamba’s in knoflookolie etc. Ook noten, kaas en diverse worstsoorten zitten in het assortiment. Liever niet de deur uit? Bestel je delicatessen dan online via deze site, dan wordt alles aan huis bezorgd.

Overig

The Sewer

Elke zaterdag staat Marike van The Sewer normaal gesproken op de markt met haar uitgebreide stoffencollectie. Veel stoffen zijn biologisch. Nu kun je online bestellen! Op haar website www.thesewer.nl kunnen klanten de stoffen collectie bekijken en bestellen. Ze komt ze dan (uiteraard gratis) rondbrengen in en rond Enschede. Want nu hebben veel mensen tijd voor een leuk creatief project! Via [email protected] is ze bereikbaar als er nog vragen en/of opmerkingen zijn.

Pannenberg

De pannenspecialist staat elke zaterdag op de markt in Enschede. Ze verkopen kwalitatieve en betaalbare bak-, braad- en kookpannen voor elke warmtebron. Bestellen kan via de website. Omdat ze nu niet op de markt kunnen staan, bezorgen ze nu gratis vanaf €30 met de code ‘Enschedesemarkt’.

Freddy's dierenmarkt

Bij Freddy kun je steeds meer dingen voor je hond kopen. Allerlei soorten kluiven en snacks waar jouw hond niet zonder kan. Omdat ze op zaterdagen niet meer op de markt kunnen staan, stallen ze elke zaterdag tussen 10:00-15:00 uur graag hun kraam uit voor hun loods aan de Binnenhaven 14 (achter Jacob Bakker).

Barney’s Leather

Deze marktkraam staat normaal ook op zaterdag op de markt in Enschede. Ze verkopen allemaal gave retro en vintage leren schouder-, werk-, en laptoptassen voor dames en heren en ook portemonnees in stoere ruige leersoorten. Je kunt nu alle producten bestellen via hun website. Bekijk ook hun producten en ook de mogelijkheden via hun Facebookpagina.

Remeker fournituren

Deze kraam verkoopt elke dinsdag en zaterdag alles op het gebied van fournituren, zoals garen, knopen, band, kant, patches etc. Ook verkopen ze riemen en bretels. Ze zijn sinds kort een website gestart, deze is nog niet helemaal gereed. Mocht je iets nodig hebben en het staat nog niet op de website, stuur ze dan een berichtje op hun Facebookpagina en zij helpen je verder.

Fournituren markt Enschede

Wil je er toch even uit? Ga dan naar de kleinere markten in de wijken, die gaan vooralsnog gewoon door.

Bo Verhoef 2 - Enschede Promotie
Geschreven door Social Media & Content Marketeer Bo Verhoef

Bo is enkele jaren geleden naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs