Door Stagiaire Marketing & Communicatie Su
 - Uit in Enschede

Een rondje fietsen in Enschede onder 25km

Iedereen heeft wel eens zin om op de fiets te springen en een eindje te gaan fietsen, of je nou dichtbij woont of een bezoeker bent die Enschede wil verkennen. Verwonder je over de prachtige natuur. Bekijk hier leuke korte fietsroutes rondom Enschede; perfect voor tijdens je dagje weg. Deze routes zijn uitstekend voor een uitstapje met het gezin of een snelle rit! Voor langere fietsroutes kun je deze blog bekijken.

Lonneker (10 km)

Combineer kunst en natuur met de KunstenLandschaproute. Bij Lonneker kun je genieten van de groene natuur en zestien mooie kunstobjecten van diverse kunstenaars! Dit is een permanente route, maar jaarlijks tijdens Pinksteren zijn er extra kunstwerken langs de route. Vind meer informatie over de permanente route.

Lutterzand (17 km)

Fiets ontspannen van natuurgebied De Lutte naar het centrum of andersom. Met deze fietsroute kom je langs kronkelende riviertjes en uitgestrekte bossen. Een ideale route voor natuurliefhebbers die even willen genieten van de rustgevende schoonheid van het Twentse landschap. Ontdek de route hier.

KunstenLandschap route in Lonneker - Uit in Enschede
Kunstroute door Lonneker

Cees Willemsen Beeldroute (18 km)

Beleef een artistiek dagje met deze beeldroute. Kunstenaar Cees Willemsen heeft vele kunstwerken in Enschede achtergelaten, waaronder het welbekende paard bij Saxion Enschede. Volg deze route van Lonneker naar Glanerbrug langs tien van zijn mooie standbeelden. Ook kun je onderweg genieten van andere historische plekken en musea. Download hier de pdf!

Rondje Enschede (19 km)

Fiets een kort rondje door Enschede en ontdek de Enschedese charme. Er zijn onderweg meerdere mogelijkheden om even te stoppen. Zo kom je langs Rijksmuseum Twenthe, het Volkspark en zelfs een speeltuin. Deze route is daarom perfect voor gezinnen. Bekijk de route hier.

Het Volkspark in Enschede met water, eendjes en mensen op een bankje. - Uit in Enschede
Volkspark in Enschede

Landgoederen (20 km)

Kom met deze routes langs maar liefst vier interessante landgoederen met elk een verleden in de textielindustrie. Deze route voert je langs Hof Espelo en eindigt bij Lonnekerberg. Bekijk de pdf en lees nu alvast over het interessante verleden.

Rutbeek (20,5 km)

Fiets zowel door de stad als natuur met deze fietsroute door Enschede en het Rutbeek. Begin in het bruisende centrum en fiets richting het prachtige recreatiegebied. Deze route biedt een perfecte balans! Bekijk hem hier.

natuurgebied en recreatie Het Rutbeek in Enschede - Uit in Enschede
Het Rutbeek in Enschede

Fliegerhorst (24 km)

Vliegveld Twenthe klinkt niet als een groene locatie, maar het tegendeel is waar. Het wemelt hier van prachtige flora en fauna! Ontdek alle uitgestrekte groene velden en rustige paden die deze plek te bieden heeft. Ook de rijke geschiedenis van deze voormalige vliegbasis zal je verrassen. Kom langs overblijfselen van hangars en landingsbanen. Bekijk de route hier!

Bijzondere natuur op Vliegveld Twenthe - Uit in Enschede
Natuur Vliegveld Twenthe Enschede - Uit in Enschede
IJsvogel Vliegveld Twenthe Enschede - Uit in Enschede
Vliegveld Twenthe

Duitse grens (25 km)

Fiets langs de grens tussen Enschede en Münsterland en ontdek de rijke geschiedenis. De Poal tot Poal route voert je langs grensstenen die het interessante verhaal van de grensstreek vertellen. Een boeiende reis vol historie. Je komt ook langs verschillende cafés om even uit te rusten. Vind de route hier.

Mountainbikeroutes

Voor de avonturiers zijn er ook mooie mountainbikeroutes rondom Enschede:

Rutbeek (6 km)

Deze zes kilometer route door het Rutbeek is uitstekend voor een stukje mountainbiken. Leef je uit en fiets die bult op! Pas wel op met regen, dan kunnen sommige delen lastig te fietsen zijn. Lees hier meer.

Enschede Zuid (3 km)

Deze mountainbikeroute is maar drie kilometer en maakt een rondje om Enschede-Zuid. Hij is makkelijk te doen en daarom leuk voor met de kids. Bijna de hele route is singletrack, dus zul je ook geen last hebben van verkeer! Bekijk hem hier.

Mit der Familie auf dem Rad unterwegs in der grünen Natur von Enschede - Uit in Enschede
Fietsen door het Rutbeek

Meer tips

Verken meer prachtige landgoederen en natuurgebieden rondom Enschede en ontdek meer betoverende plekken. Ontdek de textielhistorie van Huis Zonnebeek of geniet van de vijvers en bossen van het Hulsbeek.

Hebben we een mooie route gemist? Stuur ons een berichtje via Facebook of Instagram of mail ons!

 - Uit in Enschede
Su
Stagiaire Marketing & Communicatie

Su woont in Hengelo, maar is vaker te vinden in het centrum van Enschede om te shoppen of gezellig ergens te gaan eten. Ze studeert Creative Business aan Saxion Enschede en loopt stage bij Enschede Promotie.