Door Stagiaire Marketing & Communicatie Su
 - Uit in Enschede

Prachtige fietsroutes langer dan 25km

Met de opkomst van zonnig weer is het nu een goed moment om weer te gaan fietsen. Enschede biedt genoeg prachtige fietsplekken voor een echte fietsdag. Laat je verwonderen door de prachtige natuur met deze prachtige fietsroutes voor echte fietsliefhebbers. Liever een kleinere route? Bekijk dan deze blog.

Groenblauwe route (30 km)

Enschede ligt in een continue strijd tegen het water. De Groenblauwe route voert je langs glinsterende waterwegen en groene velden waarbij je ziet wat Enschede hiertegen doet. Laat je inspireren door de harmonie van groen en blauw in de frisse lucht. Ontdek hem hier.

Boeren ontdekkingstocht (31 km)

Kom met deze route langs veertien plekken met boerderijen. Sommige boerderijen zijn nu een zorgboerderij, andere een horecazaak en weer andere omgetoverd tot een park! Er zijn dus genoeg gelegenheden om onderweg te stoppen. Kom langs de agrarische geschiedenis van Enschede. Bekijk de route hier.

Ledeboer Park met boerderij - Uit in Enschede
Boerderij Ledeboerpark

Textiele tijdreis (35 km)

Stap terug in de tijd en ontdek het rijke textielverleden van Twente met deze fascinerende route. Fiets van Enschede naar Gronau langs oude fabrieken, monumentale villa's en stadsparken die te maken hebben met textiel. Lees hier alvast over de route en laat je inspireren door het industriële verleden van Enschede.

Korte wielrenroute (39 km)

Race op een verharde weg door prachtige bospaden met de wind in je haren. Deze wielrenroute neemt je mee op een avontuurlijk rondje Lutterzand, Lonneker en Vliegveld Twenthe. Geniet van de uitgestrekte natuur en voel je vrij! Bekijk de route hier.

Buurserzand in Enschede - Uit in Enschede
Buurserzand

Buurserzand (42 km)

Nog geen 10 km van het centrum van Enschede ligt het natuurgebied Buurserzand. Fiets een prachtige route door vreedzame heidens en heuvels. Kom onderweg meertjes, bloemen en zelfs grazende koeien tegen. Ontdek de route hier.

Enschede-West en Lonneker (48 km)

Beleef de rijke cultuur en natuurlijke pracht van Enschede. De route begint en eindigt in het bruisende centrum en fiets dan langs historische bezienswaardigheden. Ook kom je langs de mooiste synagoge van West-Europa, Museum Buurtspoorweg en je doorkruist Lonneker en komt langs de Lonnekermolen. Bekijk deze inspirerende route hier.

Mountainbikeroute (50 km)

Voor de echte adrenalinezoekers en fanatieke mountainbikers is er een toffe mountainbikeroute door Enschede. Ga de uitdaging aan met deze 50 kilometer route. Trotseer kronkelende paden en overwin hindernissen! Download de GPX hier.

Twee mannen aan het mountainbiken - Uit in Enschede
Mountainbiken

Klassiek rondje Enschede (52 km)

Maak een uitgebreid rondje langs 24 verschillende locaties van Enschede. Ontdek elk hoekje van deze bruisende stad, van de natuur en cultuur tot ware hotspots. Download hier de pdf of kom een boekje ophalen bij het Tourist Infopunt!

Grenzeloos avontuur (68 km)

Fiets door Bentheim, Münsterland en Twente tijdens deze grensoverschrijdende tocht. Kom langs adembenemende plekken zoals molens, musea en het kasteel in Bad Bentheim. Bekijk deze route online of haal een boekje op bij de Tourist Info's in Enschede, Losser, Bad Bentheim of Gronau en begin je tocht!

Theetuinen tocht (75 km)

Ontsnap aan de drukte. Geniet van de rust en de mooie bloemen van deze vier prachtige theetuinen in en rondom Enschede. Beleef de rustige sfeer en neem een welverdiende pauze! Ontdek de route hier.

Pluktuinen theetuinen Enschede - Uit in Enschede
Theetuin

Markestenenroute (79 km)

Duik in de geschiedenis van Enschede met deze boeiende Markestenenroute. Fiets langs de oude grenzen van voormalig landmerken en ontdek het verleden. Bekijk de route hier en verken de Enschedese historie.

Twentse film (97 km)

Stap in de voetsporen van opa Jan (Herman Finkers) uit de film "De Beentjes van Sint-Hildegard" en beleef zijn reis. Kom langs dezelfde kerken, watermolens en dorpen als in de film! Let wel op: dit is een A naar B route, geen rondje. Bekijk hem hier.

Luchtfoto Vliegveld Twenthe van Enschede - Uit in Enschede
Vliegveld Twenthe

Lange wielrenroute (101 km)

Deze 101 km lange wielrenroute is geen makkie en ook alleen voor de echte fanatiekelingen. Deze route neemt je mee de Duitse grens over naar Schöppingen. Fiets over verharde wegen, langs weilanden en door charmante dorpjes. Bekijk de route hier.

Exotische flamingo's (450 km)

Met deze route kom je langs exotische flamingo's. Kom langs uitgebreide moerassen, heidevelden en dorpjes. De volledige route is 450 km en gaat wel door 29 natuurgebieden! Lees er hier meer over. 450 km is nogal een forse fietstocht, dus raad ik je aan om zelf een deel uit te stippelen. Je kunt hem hier inzien en je eigen fietsroute plannen.

Flamingokolonie Aamsveen in Enschede. - Uit in Enschede
Flamingo's

Meer tips

Rondom Enschede heb je nog vele landgoederen en natuurgebieden elk met mooie verborgen plekjes om te bezichtigen. Wil je liever wandelen? Bekijk dan ook wandelroutes in deze blog!

Weet jij nog een prachtige fietsroute die niet op deze lijst staat? Laat het ons weten via Facebook, Instagram of mail!

Ontdek meer lange routes op websites zoals Komkoot, Fietsnetwerk.nl, RouteYou, Fietsknoop, AllTrails en Routiq voor fietsroutes. Op Visit Twente en Landschap Overijssel vind je prachtige routes voor in de buurt.

 - Uit in Enschede
Su
Stagiaire Marketing & Communicatie

Su woont in Hengelo, maar is vaker te vinden in het centrum van Enschede om te shoppen of gezellig ergens te gaan eten. Ze studeert Creative Business aan Saxion Enschede en loopt stage bij Enschede Promotie.