Door Stagiair Marketing & Communicatie Jordan
 - Uit in Enschede

Betaalbare activiteiten voor jongeren in Enschede

Ken je dat gevoel? Je wilt iets leuks doen met vrienden of voor en date, maar je zit een klein beetje krap bij kas. Erg vervelend uiteraard, maar gelukkig zijn wij hier om jou te helpen. Wij verzamelden de beste tips voor de leukste betaalbare activiteiten voor jongeren in Enschede.

Naar de bioscoop

Een avondje naar de bioscoop gaan hoeft helemaal niet duur te zijn, als je maar op de juiste dag gaat. Elke dinsdag is het namelijk tijd voor flinke korting bij Vue Enschede. Hier scoor je voor slechts €7 een bioscoopkaartje met als kers op de taart een medium popcorn voor €2! Vergeet niet om je stoel lekker naar achteren te verstellen, zodat je zo comfortabel mogelijk kan genieten van de film.

Bezoek een museum

Wanneer heb je voor het laatst een museum bezocht? In Enschede zijn er verschillende mogelijkheden zoals De Museumfabriek, Tetem en het Rijksmuseum Twenthe. Met een rijke verzameling aan exposities, variërend van klassieke oudheden tot moderne kunst, zijn er heel veel bezienswaardigheden. Dit is niet alleen educatief, maar het is ook de ideale gelegenheid voor een cultureel uitje samen met je vrienden óf juist alleen. Tip: als student kun je met je studentenpas zelfs gratis toegang krijgen tot het museum!

Vooraanzicht van Rijksmuseum Twenthe in Enschede. - Uit in Enschede
Twentse Tijdreizigers: De Twentse Kunstring Enschede - Uit in Enschede
 - Uit in Enschede
Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek

Tweedehands winkelen

Kijken, kijken, niet kopen, zo klinkt het Nederlandse gezegde. Toch kun je bij tweedehands winkels in Enschede vaak een leuke deal scoren, als je goed genoeg zoekt. De echte fanatieke speurneuzen stoppen pas tot ze het gouden item hebben gevonden. In Enschede heb je namelijk veel keuze als het gaat om tweedehands shoppen. Zo heb je verschillende vintage shops, maar ook de klassieke kringloopwinkels. Het steeds wisselende assortiment biedt bij een klein beetje geluk al snel een nieuw favoriet item tegen een leuke prijs. Geen zorgen als de zoektocht niets oplevert: kijken is altijd gratis!

Potje darts?

Altijd al de ambitie gehad om Michael van Gerwen ooit te kunnen verslaan? Pak je kans en ga gezellig een potje darten in Enschede. Ook hier geldt, zolang je goed zoekt vind je altijd de beste deals. Zo kan je bij Zero55 bijvoorbeeld voor €7,50 in totaal, 30 minuten lang interactief darten met maximaal 4 personen. Deel dit bedrag door het aantal mensen en gooi erop los! Ideaal om een gezellige avond te hebben zonder veel geld uit te hoeven geven.

Ga naar de kinderboerderij

In Enschede zijn er diverse kinderboerderijen waar je niet alleen schattige dieren kunt aaien, maar ook een heerlijke dag buiten kunt genieten. Met gratis toegang hoef je vaak alleen maar een klein bedrag uit te geven voor een zakje dierenvoer. En wees eerlijk: de term ‘kinderboerderij’ mag je ruim opvatten. Want ongeacht je leeftijd, de vreugde van het voeren en aaien van dieren blijft een geweldige ervaring. Dus, wie zegt dat je ooit te oud bent om te mogen genieten van dit soort momenten?

Tip: Bij Kinderboerderij De Wesseler zijn er nu 3 jonge Alpaca's.

Kinderboerderij Wooldrik kids dieren Enschede - Uit in Enschede
Kinderboerderij De Wesseler kids dieren spelen Enschede - Uit in Enschede
Kinderboerderij Noord Enschede - Uit in Enschede
Kinderboerderijen Enschede

Een hapje eten bij het Tankstation

Tankstation Cultureel Vulpunt is niet je gebruikelijke tankstation in de buurt. Dit is namelijk een culturele ontmoetingsplek waar je toevallig ook lekker kunt eten. Op dinsdag en donderdag kun je genieten van een heerlijk bord met gevarieerd eten voor slechts €10. De welbekende dagschotel is altijd vegetarisch en bevat ook nog eens een toetje, lekker toch? Met allerlei culturele invloeden van over de hele wereld blijft iedere maaltijd een verrassing.

Elke laatste zondag van de maand is er bovendien een vegetarische brunch na een yoga sessie voor €13. Een geweldige gelegenheid om tijdens je typische zondag tot rust te komen en daarna te genieten van een heerlijke brunch, en dat allemaal voor een aantrekkelijke prijs. Vergeet alleen niet van te voren te reserveren om verzekerd te zijn van een plekje in het Tankstation.

Chillen in de buitenlucht

Als het zonnetje buiten schijnt, zijn er verschillende mogelijkheden om één te worden met de natuur. Neem bijvoorbeeld het Rutbeek, een populaire bestemming onder jongeren in Enschede. Of je nu graag wilt zwemmen, een balletje trapt, frisbee speelt of een ander spelletje bedenkt, er is genoeg ruimte en vrijheid om jezelf te vermaken. Daarnaast zijn er ook verschillende parken verspreid over de stad, zoals het Volkspark en het G.J. van Heekpark, waar je kunt picknicken, sporten, of gewoon lekker kunt relaxen met vrienden. Met zoveel groene ruimtes om te verkennen, is er altijd wel iets te doen voor een leuk dagje buiten! Voor een compleet overzicht van alle parken in Enschede, klik hier.

Bekijk de agenda

Wist je dat je altijd de agenda kunt raadplegen om te zien of er betaalbare evenementen plaatsvinden in Enschede? Vaak zijn er tentoonstellingen, gratis concerten of andere grote evenementen in de binnenstad te vinden. Het is een makkelijke manier om op de hoogte te blijven van alle leuke en voordelige activiteiten in de stad. Ben je benieuwd naar wat voor leuke dingen je vandaag nog kunt doen? Bekijk dan hier de agenda zodat je meteen op pad kunt!

Social Deal

Nog steeds geen idee wat je wilt gaan doen? Neem dan eens een kijkje op Social Deal. Selecteer Enschede als stad, filter vervolgens op prijs, en maak je keuze! Of je nu wat wilt eten, iets actiefs doen of een workshop wilt volgen, bedenk het maar en ze hebben het. Social Deal is een platform met iedere dag nieuwe speciale acties bij verschillende populaire bedrijven in de buurt. Hier koop je kortingsbonnen voor diverse activiteiten, restaurants, producten en diensten. Zo scoor je de beste deals voor de beste prijs.

Mit Freunden auf dem Oude Markt in Enschede - Uit in Enschede
Oude Markt Enschede

Heb je nog andere leuke tips voor de beste betaalbare activiteiten in Enschede? Laat het ons weten via Facebook of InstagramMailen kan natuurlijk ook.

 - Uit in Enschede
Jordan
Stagiair Marketing & Communicatie

Jordan is een echte Enschedeër, studeert momenteel Commerciële Economie aan het Saxion en loopt stage bij Enschede Promotie. Zijn passie voor de stad motiveert hem om zijn kennis te delen, zodat anderen altijd op de hoogte zijn van de leukste evenementen en activiteiten.