Door Social Media & Content Marketeer Bo
 - Uit in Enschede

Voordelig uiteten in Enschede

Wie houdt er niet van eten & drinken? Maar dan is het wel fijn dat het niet te veel kost natuurlijk. Restaurants, café en bars hebben vaak leuke acties. Denk bijvoorbeeld aan all you can eat, onbeperkt spareribs eten of een fijne korting op de rekening. Wij verzamelden de beste tips om voordelig te eten en drinken in Enschede, inclusief speciale tips voor studenten!

Daghapje pakken?

Een echt Enschedees begrip. Een daghap is eigenlijk een goedkoper hoofdmenu. Veel restaurants in Enschede bieden een dag- of weekhap voor een lage prijs. Hierdoor hoeft uit eten gaan helemaal niet zo duur te zijn! De dag- en weekhappen staan vaak beschreven op de website van de restaurants of zijn te zien op een bord of raam bij het restaurant zelf. Ook plaatsen een aantal restaurants hun daghap op hun social media. Lees hier meer over daghappen in Enschede.

Studentenkorting

Wist je al dat je met je studentenkaart een Study in Enschede discount card of Knaek-pas kunt aanschaffen en op die manier ook korting kunt krijgen bij verschillende restaurants, bars, kroegen of andere horecazaken in de stad? Zo krijg je bijvoorbeeld korting bij Starbucks, Subway, Melan, Thessaloniki en nog veel meer. We schreven eerder al een blog over waar je allemaal korting kunt krijgen als student. Bekijk de blog hier.

All you can eat

Zo veel mogelijk eten, voor zo weinig mogelijk geld. Dat is het all you can eat principe wat enkele restaurants in Enschede bieden. Vooral sushi restaurants staan hier om bekend. Bekijk hier alle sushi restaurants in Enschede.

Er is natuurlijk meer dan sushi! Bij La Cubanita kun je namelijk onbeperkt tapas eten. Van nacho’s en Spaanse gehaktballetjes tot garnalen en vegetarische hapjes. Spaans smullen tot je een ons weegt! Soms zijn er ook andere acties waarbij je voor een vaste prijs onbeperkt je buik kunt vullen. Zo kun je bijvoorbeeld elke maandag onbeperkt spareribs eten bij De Beiaard. Onze tip? Vaak staan zulke acties online of op borden bij de restaurants. Kijk daarom soms even om je heen als je ergens zit te eten en wie weet spot jij wel een leuke actie!

daghap enschede - Uit in Enschede
All you can eat bij restaurant La Cubanita Enschede - Uit in Enschede

Twentsche Foodhal

Onvervalst lekker eten en drinken van keukens uit verschillende delen van de wereld. Twentsche Foodhal is zoals een foodhal hoort te zijn. Een uitgebreide menukaart die elk kwartaal wisselt, heel veel verschillende gerechten van negen verschillende keukens en een groot assortiment aan lekkere drankjes.

Wat het mooiste is? Als student krijg je met je studentenpas iedere donderdag 10% korting op alles! De perfecte plek om met vrienden bij te kletsen onder het genot van lekker eten en drinken.

Eten bij het Tankstation

TANKSTATION Cultureel Vulpunt is een ontmoetingsplek voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst, cultuur, educatie, wetenschap én lekker eten. Hier kun je elke dinsdag, donderdag en laatste zondag van de maand nieuwe mensen ontmoeten en kletsen over van alles en nog wat, onder het genot van lekker eten.

Op dinsdag serveren ze een 3-gangen vegetarisch menu. Elke eerste dinsdag van de maand bieden ze een vegan menu voor maximaal €12. Op donderdag bieden ze een dagschotel aan met een combinatie van verse restjes voor €7. Elke laatste zondag van de maand is er een vegetarische brunch na een yoga sessie, gezamenlijk voor €12.

Hapjes en drankjes

Ben je gek op proeverijen? Meerdere horecazaken in Enschede bieden hele leuke high wine, high gin of high beer aan. Dan krijg je een proeverij aan drankjes gepaard met heerlijke bijpassende hapjes.

Bij Foodbar Bluff kun je je laten verrassen met drie glazen wijn of gin tonics met diverse warme en koude hapjes. Proeflokaal België heeft een high beer voor twee personen. Dan krijg je een bourgondische plank met een proeverij van bier. Ook bij de Beiaard kun je een High Beer reserveren. Hier krijg je zeven verschillende bieren in een proefglas. Bij ieder bier krijg je uitleg en uiteraard krijg je er iets te snacken bij. Of reserveer een high wine of high beer inclusief heerlijke tapasgerechtjes bij Paddy’s. Bistro Dreams heeft een diner vervangende High Wine, met vier glazen wijn, een welkomst amuse en heerlijke bits. Bij Fabels kun je kiezen tussen een high wine of fabulous high wine. Wat het fabulous maakt? Dat ontdek je uiteraard zelf! Bij Fellini hebben ze de meeste keus. Daar kun je een cocktail- of gin tonicproeverij doen. Geniet van drie verschillende drankjes met een XL Borrelplank erbij. Ook biedt Fellini een High Wine aan, met bijpassende Italiaanse proeverij.

All you can eat Enschede - Uit in Enschede
Tankstation Vulpunt Enschede - Uit in Enschede
Cocktails Fellini - Enschede - Uit in Enschede

Social Deal

Altijd op zoek naar de beste deals? Neem dan zeker even een kijkje bij Social Deal. Social Deal is een online platform waarop elke dag leuke deals bij populaire bedrijven in Enschede worden aangeboden. Of je nu spontaan wilt lunchen, borrelen of uitgebreid uit eten wilt gaan. Social Deal biedt allerlei soorten acties. Maak nu een account aan en start met het scoren van de beste deals!

Gezin op het terras van Moeke op de Oude Markt - Uit in Enschede

Nog meer eten & drinken in Enschede

Wil je nog meer inspiratie? Bekijk dan hier alles over eten & drinken in Enschede.

Eindeloos genieten van tapas bij Paddy's de Oude Markt in Enschede - Uit in Enschede
 - Uit in Enschede
Bo
Social Media & Content Marketeer

Bo is enkele jaren geleden vanuit het midden van het land naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken en vertelt je graag hoe Enschede écht is.