Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten

15 mooie Instagram hotspots in Enschede

Leestijd 3-4 min
Bo Enschede blog tipsGeschreven door
Social Media & Content Marketeer Bo

Dit zijn de allerleukste en mooiste plekken in de stad om foto's van of bij te maken. Dé Instagram hotspots van de stad.

Waar vind je de meest fotogenieke plekken van Enschede? Welke locaties zijn instagrammable en zouden perfect op jouw feed passen? Ik heb de mooiste Instagram hotspots voor je op een rijtje gezet. Laat de likes maar komen!

Muren vol kunst

De binnenstad van Enschede zit vol met verborgen parels op de muren. Loop bijvoorbeeld eens door de Stadsgravenstraat, waar je de leukste en mooiste verhalen kunt vinden. Aan het begin van de Walstraat vind je een aantal prachtige muurschilderingen. Als je iets verder loopt, loop je zo tegen een grote muurschildering aan, op de zijkant van Jazzpodium de Tor. Naast Bruut vind je ook een mooie Italiaanse schildering.

Gedichten Stadsgravenstraat Enschede
Muurschilderingen Walstraat Enschede
Muurschilderingen Pijpenstraat Enschede
Muurschilderingen-Walstraat-Enschede 2
Muurschilderingen Noorderhagen Enschede

Kleine straatjes

Ik vertelde al kort over de muurschilderingen die je in de binnenstad tegen kunt komen, maar eigenlijk zijn alle kleine straatjes in het centrum van Enschede echte Instagram hotspots. De knusse, maar altijd gezellige Walstraat, met prachtig uitzicht op de Jacobuskerk. Of wat dacht je van de Haverstraatpassage (kijk ook eens omhoog naar de prachtige panden en gevels)? Ook de Menistenstraat met uitzicht op de stadsbrouwerij die in een voormalige kerk zit gevestigd is een perfecte plek om even te stoppen of te poseren.

Haverstraatpassage grachtenpanden Enschede
Panden Noorderhagen Enschede
Jacobuskerk Enschede achteraanzicht
Theatertuin achter Bardot Enschede

Megagroot stadswapen

In juli 2021 is het nieuwe merk van de stad gelanceerd. Daarbij hoort een 3 bij 3 meter hoog en breed rood stadswapen. Het wapen staat nu voor onze Tourist Info aan de Langestraat, maar soms wordt het wapen ook op andere plekken neergezet, zoals met evenementen. Het stadswapen is natuurlijk dé perfecte plek voor een selfie, groepsfoto of kunstzinnige foto om te laten zien dat je in Enschede bent geweest.

Stadswapen Enschede

De trap bij het InterCity hotel

Er zijn niet heel veel uitzichtpunten in de binnenstad, maar dit is zeker wel een bijzondere! Vanaf de trap heb je namelijk niet alleen uitzicht over het Stationsplein, maar ook over het Willem Wilminkplein en een deel van de binnenstad. Daarnaast is de trap een echte eyecatcher. Extra leuk: in de zomer zul je hier veel mensen een ijsje op zien eten.

Trap Intercity Hotel liggend

Roombeek; een plaatje van een wijk

Als er een wijk is in Enschede die de kracht van de stad weergeeft, is het Roombeek wel. Na de vuurwerkramp in 2000 is de wijk uitgegroeid tot een culturele en architectonische hotspot. Ook vind je hier het Rijksmuseum Twenthe en de Museumfabriek en zijn er overal gave plekken voor mooie foto's.

Roombeek Cultuurpark Enschede
Roombeek Cultuurpark Lonnekerspoorlaan panden Enschede
Roombeek stapstenen Enschede
Roombeek Cultuurpark Enschede vijver
Roombeek-Cultuurpark-Lonnekerspoorlaan Enschede

Koningsplein vol kleur

Het Koningsplein is het plein tussen de binnenstad en het ziekenhuis. Er staan mooie gekleurde kunstobjecten die bomen voorstellen en er zijn allerlei planten die gedurende de verschillende seizoenen volop bloeien. Vooral in het voorjaar is het er een prachtig kleurenpalet.

Koningsplein Enschede

Mooiere plaatjes kunnen bijna niet

De musea in Enschede zijn zelf natuurlijk al plaatjes an sich en er hangen natuurlijk tientallen kunstwerken. De perfecte plek om prachtige foto's te maken. Breng een bezoekje aan Rijksmuseum Twenthe, de Museumfabriek of Museum Buurtspoorweg en schiet er op los!

Rijksmuseum Twenthe Enschede Artemisia
Rijksmuseum Twenthe Enschede Artemisia 2
De Museumfabriek in Enschede
De Museumfabriek in Enschede 2
Museum Buurtspoorweg Enschede Boekelo Haaksbergen

Bloesem Hoge Boekelerweg

In het voorjaar vind je door heel Enschede prachtige bloesem die stralen op foto's en selfies. Er is echter één straat die eruit springt: de Hoge Boekelerweg. DE straat is met alle bloesem elk jaar weer een plaatje.

Bloesem Hoge Boekelerweg Enschede

H.J. van Heekplein is van alle markten thuis

Ik moet eerlijk toegeven, het plein is niet het mooiste plein ter wereld. Toch is het een gave locatie voor foto's. Zo heb je in de lente en zomer voor The Sting een waterpartij. Boven Perry Sport, New Yorker, HEMA etc. zijn er elke avond lichten te zien, soms in regenboogkleuren en soms in bepaalde themakleuren. In het midden van het van Heekplein vind je een aantal berenstandbeelden. Op dinsdag en zaterdag is er markt met tientallen kraampjes en heerlijk eten en drinken. Ook kun je vanaf het plein vaak prachtige zonsondergangen fotograferen.

HJ van Heekplein Enschede waterpartij

Bij de leukste hotspots in de stad

Er zijn zo veel leuke en prachtige hotspots in de stad die zeer Instagrammable zijn. Ga bijvoorbeeld eens langs bij een van de volgende locaties:

Frank & Charlie Enschede 1
Mrs brown Enschede
Paradijs enschede
Starbucks B Mansion Enschede

Parken van Enschede

Er zijn veel verschillende parken in Enschede, met allemaal hun eigen prachtige hoekjes en plekjes. Ontdek de bruggetjes, waterpartijen, vijvers vol dieren, kunstwerken en nog veel meer.

GJ van Heekpark Enschede
GJ van Heekpark Enschede 2
Volkspark Enschede sneeuw

Een Stationsplein vol

Het Stationsplein is de afgelopen jaren enorm veranderd en daarom nu echt een gave plek geworden. Er staat niet alleen een metershoge robot, ook vind je er schommels, een DJ booth, een gave lichtgevende raket, allerlei gekleurde cirkels en nog meer. Hier kun je zeker weten gave foto's maken.

Stationsplein Robot Raket Spacebar Enschede
Robot Stationsplein Enschede Metropolis
Stationsplein Enschede DJ booth

Bijzondere gebouwen en unieke kiekjes

De stad staat natuurlijk ook vol prachtige en bijzondere gebouwen, zowel van binnen als van buiten. Denk bijvoorbeeld aan deze Rijksmonumenten in Enschede. De Synagoge, Jacobuskerk en Sint-Jozefkerk zijn drie van mijn favorieten, vooral omdat de binnenkant enorm verrast. Vergeet ook niet het plafond in The Sting, dat is zeker een eyecatcher!

Synagoge Rijksmonument Enschede
Eekenhof Enschede Roombeek

Natuurgebieden

Naast de parken vind je in en rondom Enschede ook prachtige natuurgebieden vol Twentse landschappen, flora en fauna en unieke plekken voor gave foto's. Wat dacht je van het Rutbeek of Vliegveld Twenthe? Vooral dat laatste gebied is erg bijzonder, omdat je er niet alleen mooie bospaden vindt, maar ook bunkers, oude landingsbanen en een echte strip.

Rutbeek Lente Enschede
Buurserzand Enschede Buurse Haaksbergen
Vliegveld Twenthe natuurgebied Enschede

Nog meer Instagram hotspots?

Heb jij nog andere mooie fotoplekken en instagram hotspots in Enschede die je mist in dit rijtje? Laat het ons weten via Facebook of Instagram! Mailen kan natuurlijk ook.

Bo Enschede blog tips
Geschreven door Social Media & Content Marketeer Bo

Bo is enkele jaren geleden vanuit het midden van het land naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken en vertelt je graag hoe Enschede écht is.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs