Door Social Media & Content Marketeer Bo
 - Uit in Enschede

Fotogeniek Enschede

Waar vind je de meest fotogenieke plekken van Enschede? Welke locaties zijn instagrammable en zouden perfect op jouw feed passen? Ik heb de mooiste Instagram hotspots voor je op een rijtje gezet. Laat de likes maar komen!

Muren vol kunst

De binnenstad van Enschede zit vol met verborgen parels op de muren. Loop bijvoorbeeld eens door de Stadsgravenstraat, waar je de leukste en mooiste verhalen kunt vinden. Aan het begin van de Walstraat vind je een aantal prachtige muurschilderingen. Als je iets verder loopt, loop je zo tegen een grote muurschildering aan, op de zijkant van Jazzpodium de Tor. Naast Bruut vind je ook een mooie Italiaanse schildering. Er is een speciale Street art wandelroute verkrijgbaar langs alle street art in de binnenstad van Enschede, lees hier meer.

Gedichtenroute Stadsgravenstraat Enschede - Street Art - Uit in Enschede
Jazzpodium de Tor Street art muurschildering geheimpje Enschede - Uit in Enschede
Street Art Festival Enschede 2023 - Uit in Enschede
Muurschilderingen Noorderhagen Enschede - Uit in Enschede
Muurschilderingen Walstraat Enschede - Uit in Enschede
Muurschilderingen Stadsgravenstraat Enschede - Uit in Enschede

Kleine straatjes

Ik vertelde al kort over de muurschilderingen die je in de binnenstad tegen kunt komen, maar eigenlijk zijn alle kleine straatjes in het centrum van Enschede echte Instagram hotspots. De knusse, maar altijd gezellige Walstraat, met prachtig uitzicht op de Jacobuskerk. Of wat dacht je van de Haverstraatpassage (kijk ook eens omhoog naar de prachtige panden en gevels)? Ook de Menistenstraat met uitzicht op de stadsbrouwerij die in een voormalige kerk zit gevestigd is een perfecte plek om even te stoppen of te poseren.

Monumentale gevels in de Haverstraatpassage in Enschede. - Uit in Enschede
Jacobuskerk Enschede achteraanzicht - Uit in Enschede
Bardot theatertuin eten&drinken in Enschede - Uit in Enschede

Megagroot stadswapen

In juli 2021 is het nieuwe merk van de stad gelanceerd. Daarbij hoort een 3 bij 3 meter hoog en breed rood stadswapen. Het wapen staat nu voor onze Tourist Info aan de Langestraat, maar soms wordt het wapen ook op andere plekken neergezet, zoals met evenementen. Het stadswapen is natuurlijk dé perfecte plek voor een selfie, groepsfoto of kunstzinnige foto om te laten zien dat je in Enschede bent geweest.

Stadswapen Enschede voor de Tourist Info - Uit in Enschede

De trap bij het InterCity hotel

Er zijn niet heel veel uitzichtpunten in de binnenstad, maar dit is zeker wel een bijzondere! Vanaf de trap heb je namelijk niet alleen uitzicht over het Stationsplein, maar ook over het Willem Wilminkplein en een deel van de binnenstad. Daarnaast is de trap een echte eyecatcher. Extra leuk: in de zomer zul je hier veel mensen een ijsje op zien eten.

Eis essen mit der Familie in Enschede - Uit in Enschede

Roombeek; een plaatje van een wijk

Als er een wijk is in Enschede die de kracht van de stad weergeeft, is het Roombeek wel. Na de vuurwerkramp in 2000 is de wijk uitgegroeid tot een culturele en architectonische hotspot. Ook vind je hier het Rijksmuseum Twenthe en de Museumfabriek en zijn er overal gave plekken voor mooie foto's.

Roombeek Kulturpark Enschede - Uit in Enschede
Roombeek stapstenen Enschede - Uit in Enschede
Roombeek Cultuurpark Lonnekerspoorlaan Enschede - Uit in Enschede
Roombeek Enschede

Koningsplein vol kleur

Het Koningsplein is het plein tussen de binnenstad en het ziekenhuis. Er staan mooie gekleurde kunstobjecten die bomen voorstellen en er zijn allerlei planten die gedurende de verschillende seizoenen volop bloeien. Vooral in het voorjaar is het er een prachtig kleurenpalet.

Stel loopt over Koningsplein in Enschede voor ziekenhuis MST - Uit in Enschede

Mooiere plaatjes kunnen bijna niet

De musea in Enschede zijn zelf natuurlijk al plaatjes an sich en er hangen natuurlijk tientallen kunstwerken. De perfecte plek om prachtige foto's te maken. Breng een bezoekje aan Rijksmuseum Twenthe, de Museumfabriek of Museum Buurtspoorweg en schiet er op los!

Rijksmuseum Twenthe Enschede Artemisia tentoonstelling - Uit in Enschede
Binnen in de Museumfabriek in Enschede - Uit in Enschede
Lok der Museum Buurtspoorweg in Enschede - Uit in Enschede

Bloesem Hoge Boekelerweg

In het voorjaar vind je door heel Enschede prachtige bloesem die stralen op foto's en selfies. Er is echter één straat die eruit springt: de Hoge Boekelerweg. DE straat is met alle bloesem elk jaar weer een plaatje.

 - Uit in Enschede

H.J. van Heekplein is van alle markten thuis

Ik moet eerlijk toegeven, het plein is niet het mooiste plein ter wereld. Toch is het een gave locatie voor foto's. Zo heb je in de lente en zomer voor The Sting een waterpartij. Boven Perry Sport, New Yorker, HEMA etc. zijn er elke avond lichten te zien, soms in regenboogkleuren en soms in bepaalde themakleuren. In het midden van het van Heekplein vind je een aantal berenstandbeelden. Op dinsdag en zaterdag is er markt met tientallen kraampjes en heerlijk eten en drinken. Ook kun je vanaf het plein vaak prachtige zonsondergangen fotograferen.

Water op het H.J. van Heekplein in Enschede - Uit in Enschede

Bij de leukste hotspots in de stad

Er zijn zo veel leuke en prachtige hotspots in de stad die zeer Instagrammable zijn. Ga bijvoorbeeld eens langs bij een van de volgende locaties:

Bekijk alle nieuwe hotspots in Enschede

Parken van Enschede

Er zijn veel verschillende parken in Enschede, met allemaal hun eigen prachtige hoekjes en plekjes. Ontdek de bruggetjes, waterpartijen, vijvers vol dieren, kunstwerken en nog veel meer.

G.J. van Heekpark Enschede - Uit in Enschede
G J van Heekpark Enschede - Uit in Enschede
 - Uit in Enschede

Bijzondere gebouwen en unieke kiekjes

De stad staat natuurlijk ook vol prachtige en bijzondere gebouwen, zowel van binnen als van buiten. Denk bijvoorbeeld aan deze Rijksmonumenten in Enschede. De Synagoge, Jacobuskerk en Sint-Jozefkerk zijn drie van mijn favorieten, vooral omdat de binnenkant enorm verrast. Vergeet ook niet het plafond in The Sting, dat is zeker een eyecatcher!

Synagoge architectuur koepels Enschede - Uit in Enschede
Eekenhof Enschede van onderen - Uit in Enschede

Natuurgebieden

Naast de parken vind je in en rondom Enschede ook prachtige natuurgebieden vol Twentse landschappen, flora en fauna en unieke plekken voor gave foto's. Wat dacht je van het Rutbeek of Vliegveld Twenthe? Vooral dat laatste gebied is erg bijzonder, omdat je er niet alleen mooie bospaden vindt, maar ook bunkers, oude landingsbanen en een echte strip.

See Het Rutbeek in Enschede - Uit in Enschede
Buurserzand - buitengebied Enschede - Uit in Enschede
Vliegveld Twenthe Enschede - kunstwerk Doppler - Uit in Enschede

Nog meer Instagram hotspots?

Heb jij nog andere mooie fotoplekken en instagram hotspots in Enschede die je mist in dit rijtje? Laat het ons weten via Facebook of Instagram! Mailen kan natuurlijk ook.

 - Uit in Enschede
Bo
Social Media & Content Marketeer

Bo is enkele jaren geleden vanuit het midden van het land naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken en vertelt je graag hoe Enschede écht is.