Stadhuis van Enschede met in de voorgrond het Ei van Ko - Uit in Enschede

Laat je begeleiden door een gids!

Leer Enschede écht kennen

Leer alle ins en outs van Enschede tijdens een wandeling, fietstocht of rondleiding met een gids. Zelfs als je Enschede al goed kent is dit één van de leukste manieren om echt meer te weten te komen over de stad.

De Tourist Info in Enschede, adres Langestraat 41 - Uit in Enschede

Stadswandelingen met gids (NL/DU/EN)

Iedere zaterdag instapwandelingen

Iedere zaterdag is er de mogelijkheid om een interessante historische stadswandeling door Enschede te lopen met een gids. Zo krijg je alles te weten over Enschede en ben je ook nog eens lekker in de buitenlucht. De perfecte manier om Enschede te leren kennen of meer over jouw favoriete stad te weten te komen. De wandelingen worden gegeven door de zeer ervaren stadsgidsen van Gilde Enschede Stadswandeling. De wandelingen starten om 13:00 uur (zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent), de kosten zijn €5,- per persoon en moeten contant bij de gids betaald worden. Er kunnen maximaal 15 personen per gids mee.

Een wandeling duurt ongeveer 90 minuten. De wandelingen zijn ongeveer 2 kilometer lang door de binnenstad. Vertrekpunt is de Tourist Info van Enschede Promotie, Langestraat 41 te Enschede. Telefoonnummer: 053 - 4801970.

De instapwandelingen worden in nauwe samenwerking met de Stichting Stadsgidsen Enschede verzorgd.

Overzicht aanwezigheid gidsen instapwandelingen:

Nederlandse gids(en) aanwezig op:

29 juni

6, 13, 20 en 27 juli

Duitse gids(en) aanwezig op:

29 juni

20 en 27 juli

Engelse gids aanwezig op:

20 juli


Regel het zelf met een gids

Enschede is verrassend en veelzijdig. Veel wandelingen kun je zelf doen, maar je kunt ook op pad met een gids. Kies voor een rondleiding en kom achter de historie en bijzonderheden die Enschede te bieden heeft!

Fietstocht Enschede-Gronau 1 - Uit in Enschede

Op de fiets met een gids de grens over

Ontdek Enschede en Gronau op de fiets

Deze informatieve fietstocht heeft als onderwerp: Ontdek de Grens. Gronau is immers omgeven door grenzen: van federale grenzen, staatsgrenzen, districtsgrenzen tot lokale grenzen. Gids en Gronauer Martin Borck vertelt onderweg vooral over de invloed die de Duits-Nederlandse grens heeft gehad op beide landen en over voormalige én actuele ontwikkelingen in Enschede en Gronau. Tussendoor is er een stop (op eigen kosten) bij een café direct aan de grens. Voor aanmelden en meer informatie over de fietstocht kun je mailen naar gids Martin Borck.

Meld je hier aan

Rondleidingen Roombeek

Wil je een uitgebreide wandeling door Roombeek onder begeleiding van een gids? Neem dan contact op of klik op de links voor meer informatie via de website.