Door Social Media & Content Marketeer Bo
 - Uit in Enschede

Sneeuw in Enschede

De ene persoon is er gek op, de ander heeft er helemaal niets mee: sneeuw. Er wordt weer sneeuw voorspeld, maar hoe veel? Sneeuw en ijs is altijd de perfecte combinatie voor een heleboel winterpret. Schaatsen, sleeën, skiën en snowboarden, sneeuwballen gooien en natuurlijk warme chocolademelk om op te warmen. Heel veel plezier met deze tips!

Sleeën en sneeuwballen gevechten

Krijgen we net zo veel sneeuw als aan het begin van 2021? Hier vind je alvast de beste slee tips! Neem je slee eens mee naar:

  • Het Volkspark. Daar heb je niet alleen een kleine heuvel waar je vanaf kunt glijden, maar hier is ook genoeg ruimte voor een groots sneeuwballengevecht!
  • Ook in de andere parken in Enschede kun je uiteraard goed op de slee doorheen. Denk bijvoorbeeld aan het Van Heekpark of Abraham Ledeboerpark.
  • De hoge bult in de wijk Wesselerbrink, vlak achter de kinderboerderij.
  • Het Rutbeek heeft natuurlijk genoeg paden en plek voor een ritje op de slee, een mega sneeuwballengevecht (op afstand natuurlijk) of wie bouwt hier de hoogste sneeuwtoren?
  • In de wijk Stokhorst zijn er ook allerlei heuvels waar je vanaf kunt glijden.
  • Vliegveld Twenthe. Een groot natuurgebied vol sneeuw en heuvels. Wat wil je nog meer?!

Heb je geen slee kunnen bemachtigen de afgelopen dagen? Misschien heb je nog wel een oude wasmand of koffer die je kunt gebruiken met je kids. Of blaas die opblaasbare zwembadfiguren van de afgelopen hittegolf op en probeer het daar eens mee. Misschien werkt dat ook wel (en blijft hij heel voor de volgende zomer).

Sneeuwpop in de sneeuw winter in Enschede - Uit in Enschede
Sneeuwpoppen in Enschede

Andere tips

Naast sleeën en sneeuwballen gooien kun je natuurlijk ook allerlei andere dingen doen met sneeuw. Maak bijvoorbeeld een gigantische sneeuwpop of ga in de sneeuw liggen en maak een welbekende sneeuwengel. Ook met sneeuwballen kun je natuurlijk allerlei leuke activiteiten verzinnen. Wat dacht je van blikgooien met sneeuwballen? Of vul emmers of bakken vol sneeuw en maak er een iglo of kasteel mee. Ik ben erg benieuwd naar jullie bouwwerken! Vergeet @Enschede niet te taggen in jullie foto's of stories op Facebook of Instagram. Dan kunnen we al jullie sneeuwpret zien.

Oude Markt in de sneeuw met een winterzonnetje in Enschede - Uit in Enschede
Skyline Enschede sneeuw winter - Uit in Enschede
Synagoge Enschede sneeuw centrum - Uit in Enschede
Enschede in de sneeuw

Een heerlijke winterwandeling

Zelf vind ik het heerlijk om naar buiten te gaan als er sneeuw ligt. Dat geknerp van de sneeuw als je er voor het eerst in stapt is voor mij echt een teken van winter. Dan moet er wel niet al te veel wind staan, anders kan het wel snel heel koud worden...

In onze blog over prachtige natuurgebieden voor boswandelingen vind je hopelijk genoeg inspiratie voor jouw volgende winterwandeling. Een andere tip is natuurlijk om bij een van de horecazaken een warme kop koffie, thee of chocolademelk (en wat lekkers) te halen en vervolgens de natuur op te zoeken.

Schaatsen?

IJsbaan Twente is normaal gesproken natuurlijk de place to be tijdens de winter. Maar met dit extreme winterweer en de koude dagen is het natuurlijk nog leuker om te schaatsen op natuurijs. Op dit moment is het nog niet zeker of en wanneer we kunnen schaatsen op natuurijs. Maar hopelijk zijn de wateren in Enschede eind van deze week genoeg bevroren om erop te kunnen schaatsen! Wel even zeker weten natuurlijk, voordat je erdoorheen zakt.

Waar kun je nou leuk schaatsen in Enschede?

  • Bij ijsclub Glanerbrug zorgen ze altijd voor een goede ijsbaan waar jong en oud kan genieten op schaatsen.
  • Op de Stokhorst vijver, durf jij het aan?
  • Op en rondom de campus van Universiteit Twente zijn ook allerlei wateren te vinden, waar je een poging zou kunnen wagen.

Op zoek naar goede schaatsen? Kijk dan eens bij Hyro Sports!

Schaatsen op het Lonnekermeer bij Enschede - Uit in Enschede
Schaatsen op het Lonnekermeer

Voor de echte waaghalzen

Is niets je te gek en ben jij een echte durfal? Of heb jij misschien de nieuwjaarsduik gemist dit jaar? Neem dan een hele koude sprong in het diepe en duik in Het Rutbeek. Ook Skicentrum Moser is geopend deze winter! Sneeuwfoto's: marketingcollega.nl

Skicentrum Moser skibaan in de sneeuw in Enschede - Uit in Enschede
Skicentrum Moser bij het Rutbeek

Heb jij nog een goede sneeuw- of ijstip voor Enschede? Laat het ons weten en stuur ons een berichtje via Facebook of Instagram! Mailen kan natuurlijk ook.

 - Uit in Enschede
Bo
Social Media & Content Marketeer

Bo is enkele jaren geleden vanuit het midden van het land naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken en vertelt je graag hoe Enschede écht is.