Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Bo Verhoef - Enschede PromotieGeschreven door
Social Media & Content Marketeer Bo

De allerbeste sneeuwtips

Leestijd 3-4 min

Er ligt mega veel sneeuw in Enschede! Trek die warme kleding maar aan en haal de slee uit de schuur. Dit zijn onze beste tips voor sneeuwpret in Enschede.

De ene persoon is er gek op, de ander heeft er helemaal niets mee. Toch kunnen we er niet onderuit dat er eindelijk weer heel veel sneeuw ligt in Enschede. Daarom leek het mij leuk om de allerbeste sneeuwtips te verzamelen. Sneeuw en ijs is namelijk de perfecte combinatie voor een heleboel winterpret. Schaatsen, sleeën, skiën en snowboarden, sneeuwballen gooien en natuurlijk warme chocolademelk om op te warmen. Heel veel plezier met deze tips!

Sleeën en sneeuwballen gevechten

Er ligt zo veel sneeuw in de stad. Ik denk dat iedereen al wel naar buiten is gerend om te sleeën, een sneeuwbal te gooien of misschien wel om een sneeuwpop of iglo te bouwen. Maar waar kun je eigenlijk het beste sleeën in de stad?

Neem je slee eens mee naar:


Heb je geen slee kunnen bemachtigen de afgelopen dagen? Misschien heb je nog wel een oude wasmand of koffer die je kunt gebruiken met je kids. Of blaas die opblaasbare zwembadfiguren van de afgelopen hittegolf op en probeer het daar eens mee. Misschien werkt dat ook wel (en blijft hij heel voor de volgende zomer).

Sneeuwpoppen in Enschede
Winterpret in Enschede
Sneeuwpret in Enschede

Andere tips

Naast sleeën en sneeuwballen gooien kun je natuurlijk ook allerlei andere dingen doen met sneeuw. Maak bijvoorbeeld een gigantische sneeuwpop of ga in de sneeuw liggen en maak een welbekende sneeuwengel. Ook met sneeuwballen kun je natuurlijk allerlei leuke activiteiten verzinnen. Wat dacht je van blikgooien met sneeuwballen? Of vul emmers of bakken vol sneeuw en maak er een iglo of kasteel mee. Ik ben erg benieuwd naar jullie bouwwerken! Vergeet @Enschede niet te taggen in jullie foto's of stories op Facebook of Instagram. Dan kunnen we al jullie sneeuwpret zien.

Een heerlijke winterwandeling

Zelf vind ik het heerlijk om naar buiten te gaan als er sneeuw ligt. Dat geknerp van de sneeuw als je er voor het eerst in stapt is voor mij echt een teken van winter. Dan moet er wel niet al te veel wind staan, anders kan het wel snel heel koud worden...

In onze blog over prachtige natuurgebieden voor boswandelingen vind je hopelijk genoeg inspiratie voor jouw volgende winterwandeling. Een andere tip is natuurlijk om bij een van de horecazaken een warme kop koffie, thee of chocolademelk (en wat lekkers) te halen en vervolgens de natuur op te zoeken. In dit rijtje vind je alle koffie to go zaken in de binnenstad. Mocht je in het weekend langs of door het Wooldrikspark komen, vergeet dan niet even te stoppen bij Theetuin Ik & mijn moeder.

Oude Markt winter Enschede
Winterwandeling in Enschede
Walstraat Enschede sneeuw
Sneeuw wandelen Enschede

Schaatsen?

IJsbaan Twente is normaal gesproken natuurlijk de place to be tijdens de winter. Alleen vanwege de huidige maatregelen is de ijsbaan helaas gesloten. Maar met dit extreme winterweer en de koude dagen is het natuurlijk nog leuker om te schaatsen op natuurijs. Op dit moment is het nog niet zeker of en wanneer we kunnen schaatsen op natuurijs. Maar hopelijk zijn de wateren in Enschede eind van deze week genoeg bevroren om erop te kunnen schaatsen! Wel even zeker weten natuurlijk, voordat je erdoorheen zakt.

Waar kun je nou leuk schaatsen in Enschede?


Op zoek naar goede schaatsen? Kijk dan eens bij Hyro Sports!

Voor de echte waaghalzen

Is niets je te gek en ben jij een echte durfal? Of heb jij misschien de nieuwjaarsduik gemist dit jaar? Neem dan een hele koude sprong in het diepe en duik in Het Rutbeek. Ook Skicentrum Moser is geopend deze winter! Online reserveren is nu wel verplicht, maar dat kan heel makkelijk via hun website.

Skicentrum Moser sneeuw Enschede

Houd afstand

Ondanks alle verwachte sneeuwpret is het natuurlijk wel de bedoeling dat je nog steeds overal afstand houdt. Is het te druk? Loop dan naar een ander plekje of kom op een later moment terug.

Nog meer tips?

Heb jij nog een goede sneeuw- of ijstip voor Enschede? Laat het ons weten en stuur ons een berichtje via Facebook of Instagram! Mailen kan natuurlijk ook.

Bo Verhoef - Enschede Promotie
Geschreven door Social Media & Content Marketeer Bo

Bo is enkele jaren geleden naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs