Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Foto MarschaGeschreven door
stagiaire Marscha

Een Oosters tintje - Blue Sakura

Leestijd 2 - 3 min

In Enschede kun je op verscheidene plaatsen ontzettend lekker eten. In deze blog nemen we je mee naar sushirestaurant Blue Sakura!

Blue Sakura heeft een kalme, rustige sfeer.

Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan Blue Sakura, een sushirestaurant dat is gevestigd aan de Oude Markt. Hier hebben wij twee uurtjes mogen genieten van de fijne atmosfeer en overheerlijke sushi. Blue Sakura is verkozen tot beste all you can eat sushi restaurant. Bekijk hier de top 10 restaurants: sushi Enschede.

We werden heel vriendelijk ontvangen door een medewerkster, die flink de tijd nam om ons het tabletsysteem uit te leggen. Dit systeem komt vaker voor in sushirestaurants en geeft je de mogelijkheid om bestellingen via een tablet door te sturen naar de keukens. Je krijgt dan vijf ronden waarbij je maximaal vijf gerechten per persoon per ronde mag bestellen.

Hoewel we het wel een beetje jammer vonden om te horen dat je in totaal maar maximaal een dessert mocht bestellen, was onze teleurstelling snel voorbij toen we mochten gaan beginnen met het bestellen van gerechtjes. De serveerster hielp ons voor de zekerheid nog even met het drinken en toen de sapjes (en voor mij natuurlijk een chocomel, hoe kan het ook anders…) waren aangeklikt konden we met de gerechten beginnen. Er waren veel verschillende opties en er was ook een ruime keuze uit groenten, fruit en salades, waardoor het restaurant erg toegankelijk is voor de vegetariërs onder ons! Ook als je geen vis lust hoef je niet bang te zijn dat je tekort komt!

De gerechten kwamen steeds erg snel binnen en zagen er ook heel lekker uit! Het eten ervan ging alleen niet voor iedereen even gemakkelijk, omdat je in een Aziatisch restaurant uiteraard ook met stokjes hoort te eten! Na wat gestuntel en hulp van mij (als Chinaganger heb ik natuurlijk genoeg ervaring hierin) was iedereen er gelukkig binnen de kortste keren aan gewend.

Met zoveel keuze ben je geneigd om in de eerste paar ronden zoveel mogelijk gerechtjes te bestellen om vervolgens na de derde ronde te zweren dat je nooit meer in je leven naar een sushirestaurant zult gaan (herkenbaar?). Om ons die pijn te besparen hebben we in plaats daarvan steeds maar drie gerechten per persoon besteld en de gerechten die meerdere mensen wilden gedeeld. Zo zit je een stuk ontspannener te eten ;)

Uiteindelijk zaten we alsnog helemaal vol met zijn allen en konden we eigenlijk ook geen dessert meer zien. Natuurlijk hebben we die wel besteld, want zoals iedereen weet gaan toetjes niet naar de maag, maar naar het hart!

Dit waren onze favoriete gerechten:

Blue Sakura 4
Blue Sakura 6
Blue Sakura 1
Blue Sakura 5

Meer over Blue Sakura

Blue Sakura Enschede

Blue Sakura

In dit Japans Sushi Restaurant in Enschede kun je genieten van Japanse specialiteiten zoals Sushi en Teppanyaki volgens het All You Can Eat concept.

Lees verder
Foto Marscha
Geschreven door stagiaire Marscha

Marscha is geboren en getogen in Hengelo. Ze studeert Oriëntaalse Talen en Communicatie in Maastricht en loopt stage bij Enschede Promotie.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs