Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten

Ontdek Osnabrück met je gezin per fiets!

Leestijd 3-4 min
Vettt Nl LogoGeschreven door
Marloes van inspiratieplatform VETTT

Marloes is moeder van twee zoons en schrijft voor Vettt.nl over leuke uitjes in en rond Twente. Ze ontdekte Osnabrück op de fiets met haar gezin.

Marloes Driezes woont met haar vriend en twee zoontjes in Enschede. Als vaste blogger voor het Twentse platform Vettt.nl schrijft ze regelmatig over leuke uitjes en activiteiten. In september bezocht ze Osnabrück met haar gezin en fietste ze een route van 39 kilometer langs de leukste (en lekkerste) bezienswaardigheden van Osnabrück.

Fietsen huren in Osnabrück

Heb je zelf goede fietsen én een fietsdrager dan kun je de fietsen natuurlijk meenemen. Wij kozen voor gemak en huurden de fietsen bij het ‘Rattstation’. Je vindt deze fietsverhuur gelijk aan de rechterkant van het station in Osnabrück. Lekker centraal in de binnenstad. Wij huurden 3 e-bikes en voor onze jongste zoon huurden we een standaard kinderfiets. De fietsen zijn populair dus vooraf reserveren is zeker aan te raden!

Rattstation Osnabruck

Starten en eindigen bij Museum am Scholerberug

De start én de finish van de route is bij Museum am Scholerberg, Natur und Umwelt-Planetarium. We besloten daar meteen even naar binnen te gaan met de jongens. Voor een klein prijsje (kinderen zijn gratis en voor 2 volwassenen betaalden we 6 euro entree) mag je naar binnen. Dit museum was onze eerste aangename verrassing. Alles is fantastisch gemaakt en zowel wij als onze jongens vonden het indrukwekkend om het ‘ondergrondse’ te ervaren. Leuk om te weten: gelijk naast het museum zit de Zoo Osnabruck die ook erg leuk is om met kinderen te bezoeken.

Museum am Scholerberg
Museum am Scholerberg Osnabruck

Bezienswaardigheden tijdens de fietsroute in Osnabrück

De route brengt je verder langs de St. Johann-Kirche, Heger Tor&Altstadt, langs het gemeentehuis van de stad en nog veel meer andere leuke plekjes. Zo kwamen wij langs de Adolf-Reichwein-Platz met een fantastische speelplek voor de kinderen met rondom allemaal cafés en restaurants. Dit is een ideale stop als je met wat kleinere kinderen fietst.

Van een insider kregen we een heerlijke tip: Schlecks Osnabrück. Hier kun je helemaal zelf je ijsje samenstellen, zelfs het bakje is eetbaar. We moesten er even voor in de rij wachten, maar het ijsje was heerlijk!

Speeltuin Osnabruck
Schlecks Osnabruck

Heerlijk rondje Osnabrück

Osnabrück is echt een verrassend leuke stad en het fietsen geeft een stadsbezoek net weer een andere dimensie. Erg leuk om zo samen met je gezin actief bezig te zijn. De afstand is voor onze kinderen ook goed te doen. Er zijn overigens allerlei verschillende routes te fietsen, wij fietsten de Terra Trail. De verschillende fietsroutes zijn allemaal te downloaden via de app 'Outdooractive' of 'Komoot'. Via de app navigeer je je ook door de stad.

Ga je deze route fietsen, neem dan een telefoonhouder voor op de fiets mee. Zo navigeer je veilig door de stad zonder steeds te hoeven stoppen om op je telefoon te kijken.

Fietsen door Osnabruck

Verder is Osnabrück echt een leuke historische stad! Met veel prachtige oude gebouwen, ik was er zelf nog nooit geweest. Maar wij gaan zéker nog eens terugkomen! Als je de fietsen voor 1 dag huurt dan mag je ze voor 20.00 uur weer inleveren. We sloten de dag af met een hapje eten en genieten nog na van een heerlijke dag over de grens.

Vettt Nl Logo
Geschreven door Marloes van inspiratieplatform VETTT

VETTT.nl is als platform uitgegroeid tot een actieve community van ouders in Twente. Ouders die de tips waarderen, die nieuwe dingen ontdekken, maar ook ouders die meedenken, tips geven én meeschrijven.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs