Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Nadja HanterinkGeschreven door
Content Marketeer Nadja

Voorjaarsvakantie in Enschede: dit is er te doen!

Leestijd 2-3 min

De voorjaarsvakantie van 2022 staat voor de deur. Of het nou zonnig, koud of regenachtig is, met deze tips maak je er sowieso een leuke week van!

Het is tijd voor de voorjaarsvakantie van 2022. Ben je op zoek naar inspiratie voor leuke activiteiten of uitjes voor kinderen deze week? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Twente Light

Als je nog niet bij dit lichtspektakel bent geweest, dan moet je zeker even langsgaan! Twente Light neemt je mee in de wonderlijke wereld van Sara en voert je langs duizenden lichtobjecten. Ze zijn elke donderdag tot en met zondag geopend en in de voorjaarsvakantie zelfs elke dag. Lees hier meer over Twente Light.

Twente Light Enschede 1

Kom naar De Museumfabriek

Hét Kidsproof museum van Enschede is weer geopend! Bij De Museumfabriek kunnen kinderen leren en spelen tegelijkertijd. Een heel leuk uitje voor jong en oud tijdens de voorjaarsvakantie.

Tijdens de voorjaarsvakantie zal 'Mad Science' geweldige shows geven! De Mad Professor zorgt voor een wervelende show met verschillende wetenschappelijke thema's. De show Krachten van Lucht is op 19, 23 en 27 februari te bewonderen. Ook zijn er hele leuke workshops te volgen voor kinderen vanaf 6 jaar.

Bekijk hier de volledige agenda van voorjaarsvakantie activiteiten bij de Museumfabriek.

De Museumfabriek Enschede

Kinderevents tijdens de vakantie

High Tech workshops bij de Twentse Maakplaatsen.

Kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen weer volop aan de slag met uitdagende maak- en ontwerpworkshops bij Bibliotheek Enschede. Deze workshops zijn ontwikkeld door Tetem en de Twentse bibliotheken en maakplaatsen.

Op vrijdag 25 februari kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar bezig met het upcyclen van kleding in de nieuwste High Tech workshop. Kinderen leren hoe een borduurmachine, naaimachine en plotter werkt en geven hun eigen meegenomen kledingstuk een tweede leven door het te verwerken tot een nieuw product. Bijvoorbeeld van T-shirt naar haarband of een standaard spijkerbroek oppimpen met textielstickers. Er zijn twee momenten waarop kinderen kunnen deelnemen: van 13.00 tot 14.30 uur en van 15.00 tot 16.30 uur. Kijk hier voor meer informatie en inschrijving voor deze gratis workshop bij Bibliotheek Enschede Centrum.

Op woensdag 23 februari is er een online KidsLab workshop textielsticker ontwerpen. Hier kunnen 9 t/m 12 jarigen samen met een techniekcoach een textielsticker ontwerpen. Meer informatie en alle benodigdheden om je kind(eren) deel te laten nemen aan de (bijna altijd) gratis online KidsLab workshops, vind je hier.

Tetem KidsLab Enschede voorjaarsvakantie
Tetem HighTech workshop Enschede voorjaarsvakantie

De Superrrkunstkids

Elk jaar organiseren ze bij Concordia een expositie speciaal voor en door kinderen van 4 tot 12 jaar. Ze dagen je dit jaar uit na te denken over de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Saai? Helemaal niet. Want de expo is er niet alleen om te bekijken, maar vooral ook om veel te doen.

Kinderen worden in deze verschillende werelden uitgedaagd om met de kunstenaar en in verschillende workshops een positieve draai te geven aan beide werelden. Wat kun je maken van afval? Hoe kun je de wereld groener maken? Hoe draag jij een steentje bij? Kijk hier voor meer informatie over De Superrrkunstkids.

Superrrkunstkids Enschede

De leukste kindervoorstellingen

Winterse activiteiten in de voorjaarsvakantie

Sportaal organiseert een aantal leuke activiteiten voor basisschoolkinderen. Op dinsdag 22 februari kunnen ze meedoen in Prismare aan een lasergame toernooi. Op woensdag 23 februari staat er een TikTok Jachtseizoen op de planning in Roombeek en Deppenbroek.

Op donderdag 24 en 25 februari kunnen kinderen meedoen aan de Wintergames. De Pathmoshal wordt omgetoverd tot een winter speelparadijs met een stormbaan en de mogelijkheid om te ‘snowboarden’. Elke dag zijn er twee blokken waar kinderen zich voor kunnen inschrijven. Er is een ochtendblok van 11:00 tot 13:00 en middagblok van 13:30 tot 15:30, deelname kost € 2,50.

Aanmelden moet via deze website.

Ben je hier al eens geweest?

Andere gratis uitjes met kids

Tegenwoordig is het best lastig om te bedenken wat je nu weer kunt doen met je kids. Vooral omdat alle mogelijkheden steeds wisselen en kids hebben af en toe toch behoefte aan nieuwe prikkels. Helemaal in een vakantieweek. In deze blog heb ik wat inspiratie op een rijtje gezet. Denk aan de trampolines op de Van Loenshof, op pad met geocaching, een speeltuin of kinderboerderij of de Knapzakroute door het Buurserzand.

Speeltuin park Enschede

Speeltuin Wooldrikspark

Wil je weten wat er nog meer te doen is in Enschede? Bekijk hier de volledige agenda.

Heel veel plezier in de voorjaarsvakantie!

Nadja Hanterink
Geschreven door Content Marketeer Nadja

Nadja is geboren en getogen in Enschede en schrijft graag over hippe hotspots en andere leuke adresjes in haar mooie stad. Naast content marketeer bij Enschede Promotie, is ze ook fotograaf, interieur- en lifestyle blogger en mama van twee.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs