Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Nadja HanterinkGeschreven door
Content Marketeer Nadja Hanterink

Voorjaarsvakantie in Enschede: dit is er te doen!

Leestijd 2-3 min

De voorjaarsvakantie van 2021 staat voor de deur. Of het nou zonnig, koud of regenachtig is, met deze tips maak je er sowieso een leuke week van!

Het is tijd voor de voorjaarsvakantie van 2021. Ben je op zoek naar inspiratie voor leuke activiteiten of uitjes voor kinderen deze week? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Volg een leuke Kidslab workshop van Tetem

Een leuke activiteit in de vakantie is het volgen van een Tetem KidsLab workshop. Tijdens deze workshops gaan kinderen van 6 t/m 12 jaar met een labcoach online aan de slag met maak, bouw en ontwerp activiteiten! Alle live KidsLab workshops in de voorjaarsvakantie staan in het teken van textiel, waarbij kinderen vanaf 20 februari textielstickers kunnen maken, een embleem ontwerpen, een textiel art-college volgen en nog veel meer leuks! Via Bibliotheek Enschede kunnen kinderen gratis deelnemen aan de KidsLab workshops in de voorjaarsvakantie. Aanmelden kan via de website van Bibliotheek Enschede.

Tetem Embleem ontwerpen

Tetem KidsLab embleem ontwerpen

Doe woensdag mee met NOVI's speurtocht

Woensdag 24 februari, tussen 11:00 en 16:30 uur, organiseert NOVI een speurtocht met opdrachten en spelletjes in het centrum van Enschede. Er wordt ook kosteloos gezorgd voor drinken, wat lekkers en presentje achteraf! De speurtocht is geschikt voor kids tussen de 4-12 jaar oud met maximaal 2 volwassenen. Meer informatie over de speurtocht en aanmelden vind je in het Facebookbericht van NOVI.

Vul je week met activiteiten van Sportaal

Sportaal organiseert in de voorjaarsvakantie meerdere activiteiten voor basisschool kinderen. Zo is er een track en trace speurtocht in Enschede noord op dinsdag 23 februari. Op donderdag 25 februari wordt er op de velden van VV Victoria getraind met de vrouwen van FC Twente. Vrijdag 26 februari wordt de Sport(aal) – Jacht georganiseerd in stadsdeel west. Op 24 februari organiseert VV Avanti in samenwerking met de combinatiefunctionarissen oost de wintergames op hun sportpark. En deze week kun je ook nog een aantal Escape Rooms proberen op te lossen. Kijk voor meer informatie op de website van Sportaal.


Escaperoom voor jongeren

Het jongerenwerk organiseert in de voorjaarsvakantie op dinsdag 23 februari of donderdag 25 februari een corona-proof escape room door de stad. Je krijgt een uur de tijd om verschillende opdrachten uit te voeren in de binnenstad. De opdrachten worden één voor één via de mobiele telefoon toegestuurd. Wanneer een opdracht goed is uitgevoerd, wordt de volgende opgestuurd. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website.

WALvis (2+) livestream via Concordia

Op 28 februari kun je via Concordia de livestream bekijken van de muzikale, interactieve voorstelling WALvis. De voorstelling is vanaf 11 uur te streamen en een kaartje kost 7,50 euro. Hier lees je meer informatie over de voorstelling.

Haal een frisse neus met deze leuke routes

De uitjes in de voorjaarsvakantie zijn dit jaar iets anders dan voorgaande jaren. Gelukkig telt Enschede genoeg mooie stadsparken en natuurgebieden waar je een leuke wandeling kunt maken. Volg bijvoorbeeld in het Abraham Ledeboerpark de route van de rode pijltjes langs de herten en een speeltuintje. Ook leuk is het belevenispad op het terrein van Vliegveld Twenthe langs oude militaire objecten. Of loop de Kabouterroute bij Hof Espelo en sluit af in het Klauterwoud. En kende je deze bijzondere plekjes al? Veel plezier!

Vliegveld Twenthe

Vliegveld Twenthe

Andere gratis uitjes met kids

Tegenwoordig is het best lastig om te bedenken wat je nu weer kunt doen met je kids. Bijna alles is dicht en ze hebben af en toe toch behoefte aan nieuwe prikkels. Helemaal in een vakantieweek. In deze blog heb ik wat inspiratie op een rijtje gezet. Denk aan de trampolines op de Van Loenshof, op pad met geocaching, een speeltuin of kinderboerderij of de Knapzakroute door het Buurserszand.

Speeltuin park Enschede

Speeltuin Wooldrikspark

Wil je weten wat er nog meer te doen is in Enschede? Bekijk hier de volledige agenda.

Heel veel plezier in de voorjaarsvakantie!

Nadja Hanterink
Geschreven door Content Marketeer Nadja Hanterink

Nadja is geboren en getogen in Enschede en schrijft graag over hippe hotspots en andere leuke adresjes in haar mooie stad. Naast content marketeer bij Enschede Promotie, is ze ook fotograaf, interieur- en lifestyle blogger en moeder van Loulou (3).

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs