Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Nadja HanterinkGeschreven door
Content Marketeer Nadja Hanterink

Voorjaarsvakantie in Enschede: dit is er te doen!

Leestijd 4-5 min

De voorjaarsvakantie van 2020 staat voor de deur. Of het nou zonnig, koud of regenachtig is, met deze tips maak je er sowieso een leuke week van!

Het is tijd voor de voorjaarsvakantie van 2020. Ben je op zoek naar inspiratie voor leuke uitjes met kinderen deze week? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

N.b. de blog wordt geüpdatet naar 2021 zodra er meer informatie over is.

Kom Op Stoom bij De Museumfabriek

De Museumfabriek is een gaaf familiemuseum in de wijk Roombeek. In de voorjaarsvakantie staat het museum in het teken van stoom. Want wat is dat nu eigenlijk en hoe kun je het gebruiken? Er is enorm veel te doen, van stoom-demonstraties in de stoomkelder van het museum tot een ritje in een echte stoomtrein buiten! Bekijk hier het hele programma.

Zin in Zondag! bij het Vestzaktheater

André Kerver, klarinettist en oprichter van Borboleta Music, gaat 16 februari samen met acteur Ton Meijer in gesprek met kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Ton speelt rond de 200 jeugdvoorstellingen per jaar, vaak gebaseerd op bekroonde kinderboeken. De kinderen geven aan wat ze leuk en mooi vinden en de artiesten haken hierop in. Want het werkelijk beleven van theater, muziek en lezen is het leukste dat er is! Meer informatie over Zin in Zondag! vind je hier.

Springkussenfestival (indoor) op Vliegveld Twenthe

Hangar11 verandert vijf dagen lang in één groot speelparadijs. Er kan gedanst worden tijdens de kinderdisco, je kunt een kapsel laten maken in de kappershoek en je kunt geschminkt worden als je favoriete held. Ook kun je klimmen in de Spider slide of over de 55 meter lange stormbaan gaan. Daarnaast is het mogelijk om op de foto te gaan met gave legertrucks en een echte straaljager! Kinderen vanaf 7 jaar kunnen lasergamen in het legerthema. Voor de jongste bezoekers is er een speciale peuterhoek ingericht.

Creatieve workshops bij Fort Vindingrijk

Fort Vindingrijk is dé werkplaats voor fantasie. In de voorjaarsvakantie worden aan de Lage Bothofstraat de eerste workshops voor het publiek georganiseerd. In de voormalige Vleeshouwerij kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar gratis meedoen met creatieve workshops georganiseerd door Jan Doodle (Maurice van Lier).

Stoom-Museumfabriek Enschede

Kom Op Stoom bij De Museumfabriek

Zin In Zondag Vestzaktheater

Zin in Zondag!

Springkussenfestival

Springkussenfestival

Jan Doodle

Fort Vindingrijk door Jan Doodle

Superloeser (6+) bij Concordia

Superloeser is een spannend en hilarisch avontuur voor jong (vanaf 6 jaar) en zeker ook oud. Een komisch stuk over hoe je het beste omgaat met de talenten die je hebt, ook al lijken ze soms superonhandig en superstom. Aansluitend bij deze voorstelling op 18 februari is er ook een workshop waar kinderen hun eigen superheldenmasker kunnen knutselen.

Poppentheater Flat (6+) bij Concordia

Flat is en prachtig poppentheater voor de hele familie over de flatbewoners Willem en Ella. Het vertelt het verhaal van een hedendaags muzikaal sprookje over hoe eenzaamheid in tweezaamheid kan veranderen, ook als je bijna honderd bent. Voorafgaand aan deze voorstelling op 20 februari is er ook een van Kaliber Kunstenschool waar kinderen hun eigen pop-up puppet kunnen maken.

Workshop monotype bij Kaliber Kunstenschool

Ontdek alle mogelijkheden van de druktechniek monotype met kunstdocent Rob van Putten tijdens de workshop Knutselpret op 21 februari. Monotype is een druktechniek waarmee heel verrassende en kleurrijke resultaten bereikt worden. Eerst schilder je met inkt een afbeelding op een vlak oppervlak, en terwijl de inkt nog nat is maken jullie samen een afdruk. Het is een techniek waarbij geen enkele afdruk hetzelfde is en ze allemaal uniek zijn. Je kunt ter plekke ook een proefles aanvragen voor het Kinderatelier.

Schaats4daagse bij IJsbaan Twente

Tijdens de Schaats4daagse wordt je uitgedaagd om van 18 t/m 21 februari een door jou gekozen afstand van 4, 8, 16, 30 of 50 kilometer te komen schaatsen. Je aanwezigheid wordt afgestempeld op je persoonlijke stempelkaart. Bij inlevering van een volle stempelkaart ontvang je op de vierde dag een mooie medaille. De schaats4daagse is een evenement voor jong en oud, dus ook leuk om samen met de kids te doen!

Superloeser

Superloeser (6+) Concordia

Flat

Flat (6+) Concordia

Monotype

Workshop Monotype bij Kaliber Kunstenschool

Schaatsen

Schaats4daagse IJsbaan Twente

Poppenspel Monsters! in het Wilminktheater

Monsters! gaat over een viertal mythologische wezens, die als gevolg van een goddelijke interventie half mens en half beest zijn geworden. Het zijn wonderlijke wezens, de poppen van Duda Paiva Company. Ze hebben gekke koppen, vleugels en staarten. Maar ze hebben ook armen en benen: zijn het nou dieren of mensen? En zijn ze nou gemeen, of juist heel lief? Een leuk uitje op 22 februari voor iedereen vanaf 6 jaar.

Expositie SAMEN! bij Concordia

SAMEN! is een tentoonstelling voor kinderen, gemaakt en bedacht samen met de Superrrkunstkids. Concordia wordt t/m 23 februari omgetoverd in een huis met verschillende kamers. Zo is er bijvoorbeeld een voortuin, woonkamer, slaapkamer en een atelier. De Superrrkunstkids hebben voor elke kamer een kunstwerk gekozen. In het atelier kunnen kinderen hun eigen kunstwerk maken.

Boef (4+) in het Wilminktheater

Kleutervoorstelling Boef is een spannend boevenavontuur voor kinderen vanaf 4 jaar. Met zwarte maskers, grappige (panto-)mimetechniek en simpele omdraaiingen nemen de spelers de kinderen 23 februari mee in een eenvoudige puzzel. Wie is de echte boef? Wat is de juiste sluiptechniek en hoe kan je de politie helpen? Verwacht een voorstelling met veel fantasie en humor!

Experimenteren bij Exploring-Lab bij Tetem

Laat huisrobot Homey allerlei opdrachten uitvoeren door je stem te gebruiken of experimenteer met gezichtsherkenningssoftware. In het Exploring-Lab worden technieken en processen die een centrale rol spelen in de tentoonstelling uitgelicht en omgezet in een inloopworkshop op beginners en gevorderden niveau. Het Exploring-Lab van Tetem is dagelijks van 13.30-16.30 geopend.

Monsters

Monsters! in het Wilminktheater

Samen

Expositie SAMEN! bij Concordia

Boef Wilminktheater

Kleutervoorstelling Boef in het Wilminktheater

Tetem Homey

Exploring-Lab bij Tetem

Wil je weten wat er nog meer te doen is in Enschede? Bekijk hier de volledige agenda. Voor meer inspiratie voor een dagje Enschede met kids kun je hier terecht.

Heel veel plezier in de voorjaarsvakantie!

Nadja Hanterink
Geschreven door Content Marketeer Nadja Hanterink

Nadja is geboren en getogen in Enschede en schrijft graag over hippe hotspots en andere leuke adresjes in haar mooie stad. Naast content marketeer bij Enschede Promotie, is ze ook fotograaf, interieur- en lifestyle blogger en moeder van Loulou (2).

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs
Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer