Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Nadja HanterinkGeschreven door
Content Marketeer Nadja

Voorjaarsvakantie in Enschede: dit is er te doen!

Leestijd 2-3 min

De voorjaarsvakantie van 2023 staat voor de deur. Of het nou zonnig, koud of regenachtig is, met deze tips maak je er sowieso een leuke week van!

Het is tijd voor de voorjaarsvakantie van 2023. Ben je op zoek naar inspiratie voor leuke activiteiten of uitjes voor kinderen deze week? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Kinder doeboekje

Speurneuzen opgelet! Ga op avontuur in Enschede en leer de binnenstad van een hele andere kant kennen. Het nieuwe Enschede doeboekje voor kinderen vanaf 4 jaar bevat een unieke speurtocht die je langs bijzondere plekken in Enschede leidt. Naast leuke vragen en opdrachten staan er ook allerlei tips en grappige weetjes in. Zo kunnen niet alleen kinderen, maar ook hun ouders (en opa’s en oma’s) er nog wat van opsteken. Bekijk hier meer informatie.

        Op avontuur in Enschede

Op avontuur in Enschede

Zoek het maar uit

Ben je van plan om wat cultuur te snuiven met de kids? Neem dan eens een kijkje op de Zoek het maar uit pagina. Hier hebben de culturele organisaties in Enschede al hun activiteiten en theatervoorstellingen voor je op een rijtje gezet. Het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Theater Sonnevanck, Concordia, De Museumfabriek, Bibliotheek Enschede, Tetem, Kaliber en Theatermakerij Enschede laten zien waar je allemaal uit kunt kiezen. Superhandig, want zo zie je direct wat er de komende tijd allemaal te zien is - én voor wie. Of je nu 2 of 18 jaar bent, een workshop of een andere activiteit zoekt, voor iedereen zit er wel iets bij.

Kom naar De Museumfabriek

Hét Kidsproof museum van Enschede is weer geopend! Bij De Museumfabriek kunnen kinderen leren en spelen tegelijkertijd. Een heel leuk uitje voor jong en oud tijdens de voorjaarsvakantie.

Bekijk hier de volledige agenda van voorjaarsvakantie activiteiten bij de Museumfabriek.

De Museumfabriek Enschede

De Museumfabriek

Springkussen Festival

Hangar11 op Vliegveld Twenthe wordt in de voorjaarsvakantie weer omgetoverd tot springparadijs! Op het Springkussen Festival vind je 10.000 m² aan springplezier. Voor de allerkleinsten is er een speciale peuterhoek en er is ook een kleur- en knutselhoek en een lasergame-arena. Een dansje wagen kan tijdens de kinderdisco.

Springkussen Festival EnschedeFamilie Fun Middag

IJsbaan Twente organiseert elke dag in de voorjaarsvakantie een Familie Fun Middag. Van 27 februari tot en met 5 maart kun je elke dag tussen 13:00 uur en 16:30 uur terecht voor ijspret met de hele familie! Alles is toegestaan: van rondjes rijden in tegengestelde richting en ijshockey spelen op de buitenbaan tot schuiven over het ijs met een slee of wedstrijdjes schaatsen tegen het hele gezin. Bekijk hier meer informatie over de Familie Fun Middag bij IJsbaan Twente.

Familie Fun Middag
Familie Fun Middag

Stadiontour Grolsch Veste

De Grolsch Veste organiseert in de voorjaarsvakantie weer een stadiontour! Krijg een rondleiding door het stadion waar FC Twente speelt, bezoek het FC Twente museum en zie de grasmat van écht dichtbij. De voorjaarstour is op woensdag 1 maart. Kijk hier voor meer informatie over de tour.

Grolsch Veste

De leukste kindervoorstellingen

Zwemmen in de vakantie

Goed nieuws voor waterratten! In de voorjaarsvakantie is Aquadrome elke werkdag van 11:00-18:00 uur geopend voor recreatief zwemmen. Op donderdag- en vrijdagochtend kun je ook met baby's en peuters meedoen aan Aqua Mini.

        Sportaal Aquadrome voorjaarsvakantie

Ben je hier al eens geweest?

Andere gratis uitjes met kids

Tegenwoordig is het best lastig om te bedenken wat je nu weer kunt doen met je kids. Het is heerlijk om het even lekker rustig aan te doen in de vakantie, maar kinderen hebben af en toe behoefte aan nieuwe prikkels. In deze blog vind je inspiratie voor gratis uitjes in Enschede. Denk aan de trampolines op het Van Loenshof, op pad met geocaching, een speeltuin of kinderboerderij of de Knapzakroute door het Buurserzand.

Speeltuin park Enschede

Speeltuin Wooldrikspark

Wil je weten wat er nog meer te doen is in Enschede? Bekijk hier de volledige agenda.

Heel veel plezier in de voorjaarsvakantie!

Nadja Hanterink
Geschreven door Content Marketeer Nadja

Nadja is geboren en getogen in Enschede en schrijft graag over hippe hotspots en andere leuke adresjes in haar mooie stad. Naast content marketeer bij Enschede Promotie, is ze ook fotograaf, interieur- en lifestyle blogger en mama van twee.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs