Door Content Manager Ellen
Enschede Promotie - Ellen - Uit in Enschede

Maakplaatsen in Enschede

Mijn zoon Bram (5) houdt van lego, knutselen en bouwen. Zijn creativiteit verbaast me iedere keer weer. Hij bedenkt iets en gaat het maken of iets oplossen. Een bezoek aan het MaakMeeLab bij Tetem stond dan ook hoog op mijn lijstje en wat was hij enthousiast!

Robothand of Ozobot?

Bram kon niet kiezen. Gelukkig mocht hij ze allebei doen.

Als eerste de Ozobot, een klein robotje die je een eigen bedachte route kunt laten maken en door een aantal kleurcodes toe te voegen kun je hem ook laten omdraaien of een rondje laten draaien. Ik wilde dat dit bestond toen ik klein was. Bram vond het heel leuk om te doen. Hij kwam erachter dat het lijntje niet te dun moet zijn en veel krassen werkt ook niet zo goed, haha.

Hoe veel botjes zitten er in je hand? 27. “Wow, wat veel!”, gefascineerd kijkt Bram naar zijn eigen bewegende vingers. Het is tijd voor het maken van een Robothand. Na het introductiefilmpje gaat hij samen met Daniela aan de slag. Het knippen is nog een beetje moeilijk, iedere vinger krijgt een kleurtje en de touwtjes en ‘vingerkootjes’ worden goed vastgeplakt. Het resultaat ziet er heel cool uit (aldus Bram).

Tetem Maakmeemaand Enschede - Uit in Enschede
Tetem Maakmeemaand Enschede - muur - Uit in Enschede
Tetem Maakmeemaand Enschede - uitleg - Uit in Enschede

Wat een topochtend was het. Wij komen zeker terug en pssst… robots fascineren mijzelf stiekem ook wel een beetje. De koffierobot bij Tetem past helemaal in het innovatieve en ontdekkende karakter van Tetem. Heb je trouwens gezien dat er ook bij Concordia aan de Langestraat een robot buiten zit? I love it!

Koffierobot Tetem Bram - Enschede - Uit in Enschede

Maker Festival Twente

Ieder jaar organiseert Tetem in mei een maand lang in alle gemeentes in Twente het Maker Festival Twente. Daarbij is er ook een meerdaags festival te vinden in Enschede. Meer informatie vind je op de pagina van Tetem. 

Lees meer over Tetem
April Codeer Maand Enschede - Uit in Enschede
Enschede Promotie - Ellen - Uit in Enschede
Ellen
Content Manager

Ellen is al meer dan 15 jaar aan Enschede verbonden door studie en werk. Alle ins en outs van de stad zijn haar bekend en ze brengt dit met liefde aan jullie over. Daarnaast is ze moeder van Bram (6) en Julian (4).