Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten

Veelgestelde vragen

Hier vind je enkele veelgestelde vragen over Enschede en de bijbehorende antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Wat zijn de coronamaatregelen in Enschede?

Vanwege het coronavirus zijn er verschillende maatregelen getroffen door het Nederlandse kabinet. Deze maatregelen gelden ook voor Enschede. Op deze pagina vind je de huidige maatregelen.

Is er WIFI in de binnenstad?

In de binnenstad van Enschede is voor iedereen gratis WIFI beschikbaar via het WIFI-netwerk Enschede stad van nu. Er dekking op de Oude Markt, het Van Heekplein en de Langestraat, die beide pleinen verbindt.

Waar vind ik openbare toiletten in de binnenstad?

Er zijn meerdere openbare toiletten in de binnenstad. Er zijn toiletten in de Van Heekgarage (neem de trap op het plein, dan vind je de toiletten aan je linkerhand), in het overdekte winkelcentrum De Klanderij (naast de Flying Tiger), bij Hema en in winkelcentrum Koningsplein (binnen naast de Decathlon).

Zijn er blogs over Enschede?

Jazeker! Hier vind je een overzicht van de vele blogs die geschreven zijn over Enschede. Als je op zoek bent naar een specifiek onderwerp, zoals "eten en drinken", kun je een van de filters gebruiken.

Heeft Enschede een citycard?

Helaas heeft Enschede geen citycard. Voor studenten die in Enschede studeren is er wel een speciale kortingskaart gemaakt. Meer informatie daarover over de Study in Enschede kortingskaart vind je hier.

Waar zijn honden toegestaan in de binnenstad?

In de binnenstad zijn honden overal toegestaan, ook op de dinsdag- en zaterdagmarkt. Niet alle winkels laten honden toe. Vraag bij de desbetreffende winkel of dit mogelijk is. In de binnenstad mogen honden niet loslopen.

Ik heb een tip of idee voor Enschede, waar kan ik die indienen?

Tips of idee├źn zijn altijd welkom! Het beste kun je mailen naar [email protected].

Waar vind ik informatie voor studenten?

Op enschedestudentenstad.nl vind je alle informatie die je nodig hebt als je komt studeren in Enschede.

Waar kan ik souvenirs van Enschede kopen?

Bij Boekhandel Broekhuis vind je het grootste aanbod souvenirs van Enschede. Ook tijdens een dagje shoppen kun je bij verschillende winkels souvenirs van Enschede tegenkomen.