Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten

Veelgestelde vragen

Hier vind je enkele veelgestelde vragen over Enschede en de bijbehorende antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Is er WIFI in de binnenstad?

In de binnenstad van Enschede is voor iedereen gratis WIFI beschikbaar via het WIFI-netwerk Enschede stad van nu. Er dekking op de Oude Markt, het Van Heekplein en de Langestraat, die beide pleinen verbindt.

Waar vind ik openbare toiletten in de binnenstad?

Er zijn meerdere openbare toiletten in de binnenstad. Er zijn toiletten in de Van Heekgarage (neem de trap op het plein, dan vind je de toiletten aan je linkerhand), in het overdekte winkelcentrum De Klanderij (naast de Flying Tiger), bij Hema en in winkelcentrum Koningsplein (binnen naast de Decathlon).

Zijn er blogs over Enschede?

Jazeker! Hier vind je een overzicht van de vele blogs die geschreven zijn over Enschede. Als je op zoek bent naar een specifiek onderwerp, zoals "eten en drinken", kun je een van de filters gebruiken.

Heeft Enschede een citycard?

Helaas heeft Enschede geen citycard. Voor studenten die in Enschede studeren is er wel een speciale kortingskaart gemaakt. Meer informatie daarover over de Study in Enschede kortingskaart vind je hier.

Waar zijn honden toegestaan in de binnenstad?

In de binnenstad zijn honden overal toegestaan, ook op de dinsdag- en zaterdagmarkt. Niet alle winkels laten honden toe. Vraag bij de desbetreffende winkel of dit mogelijk is. In de binnenstad mogen honden niet loslopen.

Ik heb een tip of idee voor Enschede, waar kan ik die indienen?

Tips of idee├źn zijn altijd welkom! Het beste kun je mailen naar [email protected].

Kan ik mijn e-bike opladen in de binnenstad?

Je kunt je e-bike opladen in de bewaakte fietsenstallingen onder het H.J. van Heekplein en Wilminkplein.

Waar vind ik informatie voor studenten?

Op enschedestudentenstad.nl vind je alle informatie die je nodig hebt als je komt studeren in Enschede.

Waar kan ik souvenirs van Enschede kopen?

Bestel de leukste Enschede merchandise in onze shop! Of neem een kijkje in onze brandstore aan de Langestraat 41. Daarnaast vind je bij Boekhandel Broekhuis het grootste aanbod souvenirs van Enschede. Ook tijdens een dagje shoppen kun je bij verschillende winkels souvenirs van Enschede tegenkomen.

Ik wil een evenement in Enschede organiseren, waar kan ik die aanmelden?

Wat leuk! Je kan hier een nieuw event aanmaken en alle informatie invoeren.

Is het eerste uur gratis parkeren in Enschede?

Van ma t/m vr is het eerste uur parkeren in de parkeergarages gratis als binnen 60 minuten wordt betaald/uitgereden. Parkeer je langer dan 60 minuten, dan betaal je ook het eerste uur.

Is er ook informatie beschikbaar over een zakelijk bezoek aan Enschede?

Zeker! Op deze pagina vind je zakelijke informatie over Enschede. Denk aan congres- en evenementenlocaties, aanbod voor het randprogramma of geschikte hotelaccommodaties.