Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
2018 Ebo Fraterman Roombeek Cultuurpark kunst en cultuur klein 2 3090 1559550323 35hxj60e2m

Must do's

Enschede heeft veel bezienswaardigheden en leuke activiteiten. Geen idee waar je moet beginnen? Bekijk hier een selectie van de must do’s voor jouw bezoek aan Enschede. Met deze tips pak je zeker weten de fijnste hotspots en highlights mee.

Rondleiding Roombeek

Rondleiding Roombeek Enschede

Een inspirerende nieuwe stadswijk waar je kunt genieten van architectuur, kunst en cultuur. Roombeek is na de vuurwerkramp op 13 mei 2000 als een fenix uit de as herrezen.

Laat je meenemen door Roombeek
grolsch tour enschede 3

Grolsch Brouwerij Tour

De karakteristieke pilssmaak. De unieke beugelfles. De typische reclames. Wil je alles van Grolsch ontdekken? Je bent van harte welkom bij de Grolsche Bierbrouwerij.

Lees meer
Synagoge van Enschede

Synagoge van Enschede

Het rijksmonument aan de Prinsestraat met de grote koepels ziet er van buiten al bijzonder uit, van binnen is het nog veel mooier. Glas in lood ramen, mozaïeken, Thora rollen...

Meer informatie
Visit Enschede - vliegveld Twenthe

Natuurgebied Vliegveld Twenthe

Vliegbasis Twenthe beschikt over 130 hectare natuur- en recreatiegebied toegankelijk voor publiek. De Lonnekerberg en Hof Espelo en de landgoederen van Driene zijn weer verbonden. Een bijzondere plek rijk aan historie.

Lees meer
2020 Twentsche Foodhal Twentsche Proeftuin 7

Twentsche Foodhal

De Twentsche Foodhal is dé foodbelevenis in de regio, waar je onvervalst lekker eet en drinkt.

Ontdek alles over dit ''lekkere'' adresje
2019 11 Enschede Promotie Rob Baas Haverstraatpassage 46

Kom lekker shoppen in Enschede

Enschede heeft precies wat jou past. Van bekende ketens (Zara, Mango, Scotch & Soda, Primark) tot fantastische boetiekjes. En ook voor de aankleding van je huis slaag je hier, met Sissy-Boy en Zara Home. Dus kom gauw shoppen!

Lees meer
De Museumfabriek Enschede

De Museumfabriek

In de Museumfabriek draait het om creativiteit! Waar je in veel andere musea alleen mag kijken, doe je in de Museumfabriek echt mee en ga je zelf aan het werk.

Ontdek, leer en experimenteer
Bezoek Rijksmuseum Twenthe in Enschede

Rijksmuseum Twenthe

Het Rijksmuseum Twenthe heeft de rijkste en de mooiste kunstcollectie van Oost Nederland. Geniet van de wisselende tentoonstellingen van hedendaagse-, moderne- en klassieke kunst.

Lees hier meer over het museum
5c2ba52e3c3fb MP 2 2 3042 1558965539 35hxhwsla6

Tot in de late uurtjes...

Enschede biedt veel uitgaansmogelijkheden. Van danscafé tot bruine kroeg en van discotheek tot casino, hier vind je alles voor een leuke avond uit.

Ontdek het bruisende nachtleven
Stadswandeling Enschede

Stadswandeling Enschede

Ontdek tijdens een anderhalf uur durende wandeling de historie en bijzonderheden die het centrum van Enschede te bieden heeft. Een heerlijke wandeling om Enschede eens goed te ontdekken.

Ontdek Enschede te voet