Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Haverstraatpassage Enschede

Must do's

Enschede heeft veel bezienswaardigheden en leuke activiteiten. Geen idee waar je moet beginnen? Bekijk hier een selectie van de leukste tips voor jouw bezoek aan Enschede. Met deze tips pak je zeker weten de fijnste hotspots en highlights mee.

Roombeek Cultuurpark Enschede

Rondleiding Roombeek Enschede

Een inspirerende nieuwe stadswijk waar je kunt genieten van architectuur, kunst en cultuur. Roombeek is na de vuurwerkramp op 13 mei 2000 als een fenix uit de as herrezen.

Laat je meenemen door Roombeek
Grolsch Brouwerij Tour Enschede

Grolsch Brouwerij Tour

De karakteristieke pilssmaak. De unieke beugelfles. De typische reclames. Wil je alles van Grolsch ontdekken? Je bent van harte welkom bij de Grolsche Bierbrouwerij.

Lees meer
                Synagoge van Enschede

Synagoge van Enschede

Het rijksmonument aan de Prinsestraat met de grote koepels ziet er van buiten al bijzonder uit, van binnen is het nog veel mooier. Glas in lood ramen, mozaïeken, Thora rollen...

Meer informatie
Natuurgebied vliegveld Twenthe Enschede

Natuurgebied Vliegveld Twenthe

Vliegbasis Twenthe beschikt over 130 hectare natuur- en recreatiegebied toegankelijk voor publiek. De Lonnekerberg en Hof Espelo en de landgoederen van Driene zijn weer verbonden. Een bijzondere plek rijk aan historie.

Lees meer
Twentsche Foodhal Enschede

Twentsche Foodhal

De Twentsche Foodhal is dé foodbelevenis in de regio, waar je onvervalst lekker eet en drinkt.

Ontdek de Twentsche Foodhal
Haverstraatpassage Enschede

Kom lekker shoppen in Enschede

Enschede heeft precies wat jou past. Van bekende ketens (Zara, Mango, H&M, Primark) tot fantastische boetiekjes. Kom lekker shoppen!

Lees meer
De Museumfabriek Enschede

De Museumfabriek

In de Museumfabriek draait het om creativiteit! Waar je in veel andere musea alleen mag kijken, doe je in de Museumfabriek echt mee en ga je zelf aan het werk.

Ontdek, leer en experimenteer
Rijksmuseum Twenthe

Rijksmuseum Twenthe

Het Rijksmuseum Twenthe heeft de rijkste en de mooiste kunstcollectie van Oost Nederland. Geniet van de wisselende tentoonstellingen van hedendaagse-, moderne- en klassieke kunst.

Lees hier meer over het museum
Fellini Enschede

Tot in de late uurtjes...

Enschede biedt veel uitgaansmogelijkheden. Van danscafé tot bruine kroeg en van discotheek tot casino, hier vind je alles voor een leuke avond uit.

Ontdek het bruisende nachtleven
Koningsplein Enschede

Stadswandeling Enschede

Ontdek tijdens een anderhalf uur durende wandeling de historie en bijzonderheden die het centrum van Enschede te bieden heeft. Een heerlijke wandeling om Enschede eens goed te ontdekken.

Ontdek Enschede te voet