Door Stagiair Marketing & Communicatie Jet
 - Uit in Enschede

Healthy hotspots in Enschede

Of je nu het nieuwe jaar goed wilt beginnen of gewoon zin hebt in iets lekkers én gezonds. Bij deze plekken kun je terecht voor een gezond ontbijt, lunch of diner. Bekijk nu de tien heerlijkste healthy hotspots in Enschede!

1. Van Doorn & Doorn

Met de slogan 'Healthy food with a guilty pleasure' is Van Doorn en Doorn de eerste hotspot in dit rijtje. Je kunt hier genieten van een goede brunch, lunch of vroeg diner. Het leukste is dat zelfs de namen van de gerechten helemaal passen in het gezonde thema. Met gerechten als 'green is totally your colour' en 'tofu or not tofu' is dit dé healthy hotspot op het Roombeek.

2. Lovely Local Restaurant

Je beleeft een gezonde reis door de regio met het lokale proeverijmenu van Lovely Local Restaurant. In de Walstraat geniet je van een 7 - gangen verrassingsdiner met kleine vegetarische, vlees en vis gerechtjes. Alle producten zijn lokaal, biologisch, duurzaam en hartstikke healthy. Elke maand geniet je van een nieuw menu vol verrassende smaken en gerechten. Allemaal gemaakt met liefde voor lokaal.

3. ETN saladebar

De naam verklapt het al een beetje, maar gezond eten kan je als de beste bij ETN saladebar. Je kan hier je eigen saladebowl helemaal bij elkaar kiezen, van de toppings tot de bladgroentes. Maar ook voor een hummus wrap of avocado toast kan je hier terecht. ETN saladebar is niet alleen de plek voor een echte gezonde lunch, maar ook een 100% vegan hotspot in Enschede. Meer vegan plekjes ontdekken? Bekijk alle vegetarische en vegan hotspots in onze blog.

Kleurijk opgemaakte borden bij Van Doorn & Doorn in de wijk Roombeek in Enschede. - Uit in Enschede
ETN salades healthy Enschede - Uit in Enschede
Gezonde lunch bij Van Doorn & Doorn of ETN

4. Frank & Charlie

Als je denkt dat gezond niet hip is, dan heb je het mis. Bij Frank & Charlie bewijzen ze dat healthy eten helemaal niet saai hoeft te zijn. Bij Frank & Charlie kleuren ze graag buiten de lijntjes. Dat is terug te zien in de service, het interieur en vooral op de menukaart. Hier kun je terecht voor een lekker ontbijt, lunch en alles daar tussenin. Geniet van breakfast frittata's bomvol verse groenten, een powerontbijt met de acai-bowls of gezonde shakes vol vitamines. Bezoek deze kleurrijke geheime hotspot in het steegje van de Windbrugstraat.

5. Sam Sam

Als je op zoek bent naar een healthy hotspot op de Oude Markt, dan moet je bij Sam Sam zijn. Hier kun je de hele dag door genieten van de lekkerste én gezondste gerechten. Geniet van een guilty pleasure in een gezond jasje met de falafelburger en sluit je maaltijd goed af met een puntje overheerlijke dadeltaart. Lekker en gezond genieten aan één van de gezelligste pleinen van Nederland.

6. Earth Cafe and Market

Voor iedereen die houdt van organische en biologische producten is Earth Cafe and Market de place to be. Een biologische buurtsuper mét restaurant waar je de lekkerste vegan gerechten kunt eten. De kaart staat vol met seizoensproducten en wisselt daardoor regelmatig. Geniet van de lekkerste soepen, plates en wraps bij deze verbogen healthy hotspot in de Emmastraat.

Smoothies bij Frank & Charlie Enschede - Uit in Enschede
Healthy pokebowls bij Sam Sam Enschede - Uit in Enschede
Smoothies bij Frank & Charlie of bowls bij Sam Sam

7. Het Paradijs

Een echte verstopte healthy hotspot is Het Paradijs. Een plek waar je luncht en dineert midden in het groen. Bij het veganistische restaurant staan duurzaamheid, creativiteit en passie centraal, en dat proef je. De kleine kaart is gericht op plantaardig en lokaal en alle smaakvolle gerechten worden dagvers en huisgemaakt. Elke drie maanden wisselt de kaart waardoor je altijd nieuwe smaakcombinaties en gerechten ontdekt. Wat deze plek helemaal afmaakt, is de verrassende inrichting met hergebruikte materialen. Je waant je letterlijk in het groen!

8. Sprakel eten en drinken

Bij Sprakel eten en drinken in Lonneker bij je aan het juiste adres voor een vroeg ontbijt, snelle lunch en een gezellig hapje eten. Ga voor een gezonde start met het High-ontbijt, maak een healthy tussenstop met het vega uurtje en verschillende buddha lunch bowls of sluit je dag gezond af met het ruime aanbod aan salades en pokébowls.

Vegetarische lunch en diner bij het Paradijs in Enschede - Uit in Enschede
 - Uit in Enschede
Bezoek eens Het Paradijs of Sprakel in Lonneker

9. Stoet

Een gezonde lunch scoor je bij Stoet in de Pijpenstraat. Natuurlijk haal je bij Stoet de lekkerste broodjes met gezonde toppings, zoals falafel en peanut butter-Jelly. Maar naast al die lekkere broodjes vind je op de menukaart ook een uitgebreide keuze aan gezonde yoghurt bowls, wraps en tosti's. Voor een healthy lunch in een knusse, huiselijk én kindvriendelijke omgeving ga je naar Stoet. Meer kindvriendelijke plekken ontdekken in Enschede? Bekijk onze pagina met tips voor uit eten met kinderen.

10. Rosy's

Op het eerste gezicht is Rosy's misschien niet de plek waar je aan denkt bij 'gezond'. Maar kijk je door de mooie zoetigheden heen, dan zie je heel veel lekkere, maar vooral healthy opties! Zoals de green smoothiebowl, een heerlijk broodje met geitenkaas en appel of een salade hummus en gegrilde paprika. Een 100% natuurlijke homemade limonade maakt je maaltijd helemaal af.

Kleurrijke smoothiebowl van Rosy's Enschede - Uit in Enschede
Lunchen bij Rosy's

Mis jij nog een healthy hotspot of wil je ons een gezond lunch- of dinerplekje tippen? Dat kan! Stuur ons een berichtje op Facebook of Instagram. Mailen kan natuurlijk ook.

 - Uit in Enschede
Jet
Stagiair Marketing & Communicatie

Jet komt uit Goor, maar heeft al vroeg haar hart verloren aan de grote stad: Enschede. De bruisende stad om te winkelen en te eten bij de verborgen pareltjes, die ze maar al te graag met jou deelt! Tijdens haar stage van de opleiding Creative Business combineert ze haar passies hospitality en marketing om jou kennis te laten maken met onze levendige en gastvrije stad.