Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten

Hemelvaart en Pinksteren in Enschede

Leestijd 2-3 min
Bo Enschede blog tipsGeschreven door
Social Media & Content Marketeer Bo

Tijdens het hemelvaart- en pinksterweekend is er weer van alles te doen in Enschede! Bekijk nu alle activiteiten.

Hemelvaartsdag (18 mei) en Pinksteren (28 & 29 mei) zijn officiële feestdagen in Enschede. In 2023 is er rondom deze feestdagen weer van alles te doen in Enschede. Ik heb alle mogelijke activiteiten en informatie voor deze twee weekenden voor je op een rijtje gezet.

Deze blog wordt continu aangevuld.

Evenementen

Alles kan en mag weer! Er zijn dan ook dit jaar weer allerlei evenementen en festivals rondom Hemelvaartsdag en Pinksteren.

Evenementen tijdens Hemelvaartsdag

Evenementen tijdens Pinksteren

Ga de natuur in

Enschede heeft natuurlijk een paar hele mooie stadsparken, waar je uitgebreid kunt picknicken. Ook kun je de fiets pakken en je laten verrassen door de mooie buitengebieden. Bekijk hier alle groene plekjes in Enschede.

Ook zijn er veel prachtige wandelingen in en rondom de stad. Wat dacht je van deze boswandelingen of deze prachtige groene wandelroutes?

Hemelvaartsdag en Pinksteren in Enschede

Ontdek Enschede op de fiets

De fiets is een perfect vervoersmiddel om de stad en haar omliggende natuurgebieden te ontdekken. Fiets eens hét rondje Enschede of kies een van de bijzondere fietsroutes.

Bekijk hier alle fietsroutes.

Fietsen in Enschede

Ga lekker picknicken

De lente is weer begonnen en de zomer komt eraan! Dat betekent dat je weer uitgebreid kunt picknicken. Je kunt nu bij verschillende plekken in de stad een goed gevulde picknickmand bestellen. Gooi je picknickkleedje uit in je eigen achtertuin of zoek een rustig groen plekje op in de stad. Er is keuze genoeg!

Bekijk hier alle picknickboxen en fijne picknickplekjes.

Picknicken Enschede

Winkels zijn geopend

Op Hemelvaartsdag en tweede pinksterdag zijn de winkels in de binnenstad geopend van 12:00-17:00 uur. Kijk op de website van de desbetreffende locatie welke openingstijden die locatie hanteert voor deze dagen. Op tweede pinksterdag is er ook een extra markt op het Van Heekplein inclusief food- en kidsplein en curiosamarkt.

Op eerste pinksterdag zijn de winkels gesloten.

Shoppen in Enschede

Terrasje pakken?

Als de zon schijnt, zijn die dagen natuurlijk ook een perfect moment om je favoriete terras op te zoeken! Ook kun je natuurlijk nieuwe terrassen ontdekken. Ken je bijvoorbeeld deze verrassende terrassen al? Of de verborgen binnentuinen?

                Bardot binnentuin Enschede

Bardot binnentuin

Bo Enschede blog tips
Geschreven door Social Media & Content Marketeer Bo

Bo is enkele jaren geleden vanuit het midden van het land naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken en vertelt je graag hoe Enschede écht is.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs