Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Bo Verhoef - Enschede PromotieGeschreven door
Social Media & Content Marketeer Bo

Hemelvaart en Pinksteren in Enschede

Leestijd 2-3 min

Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag zijn officiële feestdagen in Enschede. Normaal worden er allerlei activiteiten en festivals georganiseerd, maar ook dit jaar vieren we het net even anders. Ik heb alle mogelijke activiteiten en informatie voor deze twee weekenden voor je op een rijtje gezet. Deze blog wordt continu aangevuld.

Het ziet er naar uit dat Hemelvaartsdag (13 mei) en het Pinksterweekend (23 & 24 mei) redelijk mooie lentedagen gaan worden. Een mooi moment om de natuur in te gaan, te winkelen of om mee te doen met een van de leuke activiteiten. Hieronder vind je alle tips voor Hemelvaart en Pinksteren in Enschede.

Ga de natuur in

Enschede heeft natuurlijk een paar hele mooie stadsparken, waar je uitgebreid kunt picknicken. Ook kun je de fiets pakken en je laten verrassen door de mooie buitengebieden. Bekijk hier alle groene plekjes in Enschede.

Ook zijn er veel prachtige wandelingen in en rondom de stad. Wat dacht je van deze boswandelingen of deze prachtige groene wandelroutes?

Hemelvaartsdag en Pinksteren in Enschede

Ontdek Enschede op de fiets

De fiets is een perfect vervoersmiddel om de stad en haar omliggende natuurgebieden te ontdekken. Fiets eens hét rondje Enschede of kies een van de bijzondere fietsroutes.

Bekijk hier alle fietsroutes.

Fietsen in Enschede

Ga lekker picknicken

De lente is weer begonnen en de zomer komt eraan! Dat betekent dat je weer uitgebreid kunt picknicken. Je kunt nu bij verschillende plekken in de stad een goed gevulde picknickmand bestellen. Gooi je picknickkleedje uit in je eigen achtertuin of zoek een rustig groen plekje op in de stad. Er is keuze genoeg!

Bekijk hier alle picknickboxen en fijne picknickplekjes.

Speciale acties voor Pinksteren

Ook hebben sommige lokale ondernemers uit de stad speciale acties voor Pinksteren

Picknicken Enschede

Winkels zijn geopend

Op Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag zijn normaal gesproken de winkels geopend van 12:00-17:00 uur. Door de coronamaatregelen kan het zijn dat sommige winkels hun deuren wel sluiten op deze dagen. Kijk op de website van de desbetreffende locatie welke openingstijden die locatie hanteert voor deze dagen.

Op Tweede Pinksterdag is er ook een zondagmarkt op het Van Heekplein! Kom rondkijken tussen producten van lokale marktondernemers of kom een hapje eten op het foodplein.

Op Eerste Pinksterdag zijn de winkels sowieso gesloten.

Winkelen tijdens Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag

Terrasje pakken?

Nu de buitenterrassen weer geopend zijn, zijn die dagen natuurlijk ook een perfect moment om je favoriete terras op te zoeken! Ook kun je natuurlijk nieuwe terrassen ontdekken. Ken je bijvoorbeeld deze 12 verrassende terrassen al? Vanaf vrijdag 21 mei opent ook de pop-up Sjikkertuin van Stanislaus Brewskovitch weer op het Wilminkplein!

Bo Verhoef - Enschede Promotie
Geschreven door Social Media & Content Marketeer Bo

Bo is enkele jaren geleden naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs