Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Bo Verhoef - Enschede PromotieGeschreven door
Social Media & Content Marketeer Bo Verhoef

Hemelvaart en Pinksteren in Enschede

Leestijd 2-3 min

Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag zijn officiële feestdagen in Enschede. Normaal worden er allerlei activiteiten en festivals georganiseerd, maar dit jaar vieren we het net even anders. Ik heb alle mogelijke activiteiten en informatie voor deze twee weekenden voor je op een rijtje gezet.

Ga de natuur in

Het ziet er naar uit dat Hemelvaartsdag een stralende dag gaat worden. Ook lijken de temperaturen voor het Pinksterweekend rond de twintig graden te blijven. Een mooi moment om de natuur in te gaan. Enschede heeft natuurlijk een paar hele mooie stadsparken, waar je uitgebreid kunt picknicken. Ook kun je de fiets pakken en je laten verrassen door de mooie buitengebieden.

Bekijk hier alle groene plekjes in Enschede.

Hemelvaartsdag en Pinksteren in Enschede

Ontdek Enschede op de fiets

De fiets is een perfect vervoersmiddel om de stad en haar omliggende natuurgebieden te ontdekken. Fiets eens een rondje Enschede of kies een van de bijzondere fietsroutes.

Bekijk hier alle fietsroutes.

Fietsen in Enschede

Ga lekker picknicken

De lente is weer begonnen en de zomer komt eraan! Dat betekent dat je weer uitgebreid kunt picknicken. Je kunt nu bij verschillende plekken in de stad een goed gevulde picknickmand bestellen. Gooi je picknickkleedje uit in je eigen achtertuin of zoek een rustig groen plekje op inde stad. Er is keuze genoeg!

Bestel bijvoorbeeld een Oosterse picknickmand bij Couscous & Curry, een hartige en zoete picknickbox bij Appeltjes van Oranje of De Broodbode of een vegetarische Fiets-Picknick Tas van Het Paradijs.

Bekijk hier alle picknickboxen en fijne picknickplekjes.

Picknicken Enschede

Winkels zijn geopend

Op Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag zijn normaal gesproken de winkels geopend van 12:00-17:00 uur. Door de coronamaatregelen kan het zijn dat sommige winkels hun deuren wel sluiten op deze dagen. Kijk op de website van de desbetreffende locatie welke openingstijden die locatie hanteert voor deze dagen.

Op Eerste Pinksterdag zijn de winkels sowieso gesloten.

Winkelen tijdens Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag

Speciale dauwtraptocht

De beweegmakelaars van Sportaal hebben dit jaar een speciale puzzelfietstocht voor jong en oud. Ook al woon je in Enschede, deze fietstocht brengt je langs plekken waar je normaal niet zo maar langs rijdt. De route is 33 km, maar kun je uiteraard ook gemakkelijk inkorten.

Doe sportieve kleding aan, neem jeu de boules ballen of een (voet)bal mee en ga onderweg lekker bewegen. Picknicken kan natuurlijk ook!

In de route staan verschillende opstappunten. Je kunt zelf bepalen op welk punt je start en wanneer je de route gaat fietsen. De route bevat leuke vragen die onderweg op te lossen zijn. De antwoorden kunnen worden doorgegeven tot en met 1 juni.

Je kunt de route hier downloaden.

Fietsen Volkspark Enschede
Bo Verhoef - Enschede Promotie
Geschreven door Social Media & Content Marketeer Bo Verhoef

Bo is enkele jaren geleden naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs
Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer