Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Rijksmuseum Twente

Kunst & cultuur snuiven

Het kunstzinnige Enschede barst van de culturele broedplekken en creatieve initiatieven! Geniet van de rijke kunstcollectie in het Rijksmuseum Twenthe, bezoek de interactieve Museumfabriek of laat je meeslepen door muziek en theater in het Wilminktheater en Muziekcentrum. Met een volle en gevarieerde agenda is er voor jong én oud wat wils.

Roombeek cultuurpark Enschede

Ontdek Roombeek Cultuurpark

De combinatie van kunst en cultuur, geschiedenis en de architectonische kwaliteit van de wijk maakt Roombeek een bijzondere locatie.

Lees meer
Rijksmuseum Twenthe kunst en cultuur Enschede

Musea & Galerieën

Een bezoek aan de Enschedese musea en galerieën inspireert jong en oud door de unieke exposities en bijzondere tentoonstellingen.

Lees meer
Muziekcentrum Enschede

Theater en muziek

In Enschede naar een theater gaan is echt een belevenis. De theaters en podia in Enschede bieden een uitgebreid en gevarieerd programma.

Lees meer
Header Zoekhetmaaruit

Zoek het maar uit: Alle activiteiten en theatervoorstelling voor jeugd op een rijtje

De culturele organisaties in Enschede hebben al hun activiteiten en theatervoorstellingen verzameld op deze pagina. Zo zie je direct wat er de komende tijd allemaal te zien is - én voor wie.

Bekijk de pagina
Bioscoop Enschede

De leukste films

Een avondje uit naar de bioscoop in Enschede? Dat kan! Enschede heeft drie bioscopen. Bekijk ze hier.

Bekijk de bioscopen in Enschede
Synagoge Enschede

Architectuur & erfgoed

Geïnteresseerd in de architectuur en erfgoed van Enschede? Je vindt hier een overzicht.

Lees meer
Grote Kerk Enschede

Prachtige rijksmonumenten in Enschede

Wist je dat er prachtige rijksmonumenten in Enschede zijn om je aan te vergapen? We hebben er een aantal in en rond de binnenstad voor je op een rijtje gezet!

Bekijk de rijksmonumenten
Koningsfestival Enschede 2019

Maandelijkse Uitagenda

Bekijk hier de Uitagenda van deze maand. Laat je inspireren door onze tips, evenementen, winkels, restaurants en nieuwtjes!

Lees meer
Borrelplank Enschede

Uit eten?

In Enschede kun je heerlijk uit eten gaan! Zowel in het centrum als rondom Enschede zijn vele spots te vinden. Bon appétit!

Alle restaurants op een rijtje
Overnachten in Enschede

Blijf slapen en ontdek meer

Boek een citytrip naar Enschede! Enschede is een levendige, veelzijdige en gastvrije stad. Shoppen, hotspots, cultuur, natuur en historie... Enschede heeft het! Blijf overnachten en ontdek de stad.

Lees meer