Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten

De leukste pluktuinen en theetuinen van Enschede

Leestijd 2-3 min
Nadja HanterinkGeschreven door
Content Marketeer Nadja

Op zoek naar een gezellig uitje in de buitenlucht? Ga er lekker op uit! Pluk je eigen fruit of veldboeket bij een pluktuin of schuif aan in een gezellige theetuin.... Er is genoeg te doen!

Het seizoen van buitenleven is in volle gang en daarmee is ook het plukseizoen weer geopend! Het heeft iets heel rustgevends om zelf je bloemen of fruit te plukken. Lekker bezig zijn in de buitenlucht en naar huis gaan met een mooie of lekkere buit. Ook in de theetuinen kun je weer aanschuiven voor een verkoelend drankje of een gezellige high tea. Ga eropuit! Pak je fiets en verken Enschede op een andere manier.

Ken jij deze leuke hotspots al?

Theetuin Ik & Mijn Moeder

In het Wooldrikspark vind je Theetuin Ik & Mijn Moeder. Bij dit idyllische plekje kun je plaatsnemen voor een heerlijke lunch of high tea. Maak aansluitend een wandeling door het Wooldrikspark langs de vijver en de kinderboerderij Erve 't Wooldrik met o.a. alpaca's, walibi's en minivarkens.

Theetuin Ik en Mijn Moeder Enschede

Theetuin Ik & Mijn Moeder

De Forelderij

Al eens bij De Forelderij geweest? De naam geeft al een beetje weg dat je hier op forellen kunt vissen, maar daarnaast is er meer. Je kunt hier namelijk ook genieten van lunch op het terras, de kinderen uitlaten in de grote speeltuin én plukken. In de pluktuin kun je bloemen, fruit en kruiden plukken. De Forelderij ligt dicht bij het Rutbeek; een heerlijke plek om te fietsen.

Forelderij Enschede

Forelderij

Theetuin en pluktuin Schuif's aan

Bij Theetuin Schuif's aan aan de Honhofsweg vind je tegenwoordig een bloemenpluktuin van maar liefst 210 m2. Hier pluk je een prachtig boeket voor 5 euro. Naast bloemen plukken schuif je hier ook aan voor koffie of thee met wat lekkers.

Theetuin Schuifs Aan

Theetuin Schuif's Aan

Bosbessenkwekerij La Francaise

Vanaf half juli kun je bij Bosbessenkwekerij La Francaise aan de Kwekkeboomweg weer heerlijke blauwe bessen plukken. Voor die tijd kun je aan de Willemsbeekweg terecht voor jams, sap, siroop en op vrijdag en zaterdagochtend biologische producten van Eko-Twente.

Bosbessenkwekerij La Francaise Enschede

Bosbessen van La Francaise

Theetuin Op 't Oorbeck

Theetuin Op 't Oorbeck is het perfecte rustpunt voor een fietstocht of wandeling in Twekkelo en omstreken. Hier geniet je tijdens het seizoen van koffie of thee en huisgemaakte taarten en kruidkoek. Inclusief prachtig uitzicht op het Twentse landschap!

Theetuin Op t Oorbeck

Theetuin Op 't Oorbeck

De InspiratieHoeve

Net buiten Boekelo vind je de bloemenpluktuin van de De InspiratieHoeve. Hier pluk je vanaf half juli voor een klein bedrag een vrolijk boeket bij elkaar. Er is geen horecagelegenheid, maar je plukt wel heerlijk in een mooie groene omgeving.

Inspiratie Hoeve

InspiratieHoeve

Theetuin De Oale Zessprong

Tussen Usselo en Boekelo vind je Theetuin De Oale Zessprong. Een perfecte plek om mee te nemen in een mooie wandel- of fietsroute. Strijk neer in de gezellige theetuin en geniet van huisgemaakte zoete en hartige lekkernijen. Er is zelfs een gezonde high tea!

De Oale Zessprong Enschede

Theetuin De Oale Zessprong

Pak de fiets en laat je verrassen door een groene fietsroute.

Combineer je bezoekje aan een leuke pluk- of theetuin met een mooie fietsroute. Op onze routepagina vind je tal van verrassende wandel- en fietsroutes om Enschede ook eens van een andere kant te zien!

Fietsroute Rondje Enschede

Pak de fiets en laat je verrassen door een leuke fietsroute. Rondje Enschede is een prachtige groene fietsroute van 52 km. Hij leidt je o.a. langs Theetuin Op 't Oorbeck, de InspiratieHoeve, Bosbessenkwekerij La Francaise en Theetuin Ik & Mijn Moeder. De keuze is reuze!

Rondje Enschede Fietsen

Rondje Enschede

GroenBlauwe fietsroute

Heb je de smaak te pakken en heb je zin in een bijzondere fietsroute? De GroenBlauwe fietsroute is bijna 30 km lang en staat geheel in het teken van klimaat. Je fietst langs groene daken, beken, bronnen en landgoederen. Ook de Campus van de UT is inbegrepen. Een leuke manier om buiten te zijn en meer te leren over hoe Enschede bezig is met het veranderende klimaat.

                Kristalbad Enschede Hengelo

Kristalbad

Heb je meer tips voor pluk- of theetuinen of prachtige routes in Enschede? Laat het ons weten via Facebook of Instagram! Mailen kan natuurlijk ook.

Nadja Hanterink
Geschreven door Content Marketeer Nadja

Nadja is geboren en getogen in Enschede en schrijft graag over hippe hotspots en andere leuke adresjes in haar mooie stad. Naast content marketeer bij Enschede Promotie, is ze ook fotograaf, interieur- en lifestyle blogger en mama van twee.

Nog meer inspiratie

Toon alle blogs