Big Bang festival - Wilminktheater - Enschede - Uit in Enschede

Op pad met de kids

Activiteiten voor kinderen

In Enschede zijn er veel leuke kinderactiviteiten. Een mooie dag in de frisse lucht in een van de parken of zwemmen in een meer kan net zo leuk zijn als lasergamen of bowlen.

Bioscopen in Enschede

De bioscopen in Enschede hebben een groot aanbod kinderfilms. Heerlijk voor op de dagen met slechter weer, of om juist even verkoeling te zoeken tijdens warme dagen. 

Culturele kinderactiviteiten


De Museumfabriek

De Museumfabriek is een echt familiemuseum. Hier hoef je namelijk niet stilletjes te kijken naar schilderijen. Bij De Museumfabriek mag je spelen, leren, ontdekken en experimenteren. Loop door de verschillende ruimtes en leer hoe natuur, cultuur, techniek en wetenschap met elkaar zijn verbonden. In de indrukwekkende Wunderkammer loop je langs 25 mini tentoonstellingen en blijf je je verwonderen. Zin om zelf aan de slag te gaan? Maak je eigen meesterwerk in de makerspace!

Concordia

Bij de twee locaties van Concordia in de binnenstad vind je film, theater en beeldende kunst. Er is een leuk aanbod voor kids, vooral in de schoolvakanties wordt er extra aandacht besteed aan de jongste bezoekers. Denk aan de mooiste jeugdfilms, creatieve workshops en theatervoorstellingen.

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Bij het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede hebben ze een speciaal jeugdaanbod. De voorstellingen zijn gericht op verschillende leeftijden. Al vanaf 2 jaar kunnen kinderen kennis maken met het theater. Verder zijn er voorstellingen voor de onderbouw (vanaf 4 jaar), middenbouw (vanaf 6 jaar), bovenbouw (8 jaar) en het voortgezet onderwijs (vanaf 12 jaar). In het Mini TheaterAtelier kun je je laten schminken of iets knutselen in het thema van de voorstelling.

Theater Sonnevanck

Bij Theater Sonnevanck maken ze muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar. Het jeugdtheatergezelschap maakt voorstellingen voor en door jong en oud. Ze treden op door heel Nederland in theaters, speellokalen en zelfs op schoolpleinen. Je kunt ze ook bezoeken in hun eigen vertrouwde Theater Sonnevanck in de binnenstad. Een leuk uitje met de kids!

Museum Buurtspoorweg

Museum Buurtspoorweg is de perfecte locatie voor treinliefhebbers. Loop door de historische rijtuigen en bewonder oude stoom- en dieseltreinen in de werkplaats. Leer hoe seinen en wissels werken en kom erachter hoe mensen vroeger reisden. Als klap op de vuurpijl rij je mee in een ouderwetse stoomtrein tussen Haaksbergen en Boekelo!

Maakplaatsen voor kinderen

Tetem is een presentatieruimte waarin veel gebruik wordt gemaakt van interactieve mediakunst. Leuk om te zien en om uit te proberen! Daarnaast kun je zelf aan de slag met techniek in de Maakplaats. Leer meer over maakprocessen, hoe programmeren werkt en wat techniek doet. Een leuk en educatief uitje dus. Er zijn verschillende Twentse Maakplaatsen in Enschede waar je nog meer kunt leren en maken!

Lees meer over Tetem
Tetem kunst maakplaats Chocoladeprinter kinderen Enschede - Uit in Enschede